Sopron és környéke

2018.04.13. 09:00

Soproni lány A tanárban

A tanár című tévésorozat soproni nézői egy ismerős arcot fedezhetnek fel nemcsak a képernyőn, hanem az azt népszerűsítő óriásplakátokon is. A Klaudiát megszemélyesítő Ubrankovics Júliával összefuthatnak a városban, hiszen bár már nem itt él, a családját gyakran meglátogatja...

Nagy Márta

Sopron híres lokálpatriotizmusáról, a helyiek kötődését az is táplálja, ha egy földijüket sikeresnek, híresnek látják. Ubrankovics Júliára is méltán büszkék most a soproniak: itt született, itt járt iskolába, itt tanulta az első verseket, innen indult világhódító útjára. Most pedig óriásplakátokról mosolyog vissza, mint az RTL Klubon futó A tanár című tévésorozat magyartanára, Klaudia. 


A világhódító út Ubrankovics Júlia esetében cseppet sem túlzás, hiszen nyolc év amerikai élet után tér vissza a hazai feladatokhoz, miközben külföldön is számos megbízatása van.

Ubrankovics Júlia nyolc év amerikai élet után tér vissza a hazai feladatokhoz. Fotó: Magasi

Ubrankovics Júlia nyolc év amerikai élet után tér vissza a hazai feladatokhoz. Fotó: Magasi

– Sopron számomra a szülőföld, az origó, ahová mindig jó hazajönni. Itt élnek a szüleim, a testvéreim, ha velük lehetek, akkor vagyok igazán otthon – mondta el a Kisalföldnek Júlia, aki kétlaki – amerikai és európai – élete és feladatai mellett igyekszik rendszeresen időt szakítani családjára is. A tanár című film egyik főszerepét pedig azért vállalta el, mert olyan üzeneteket, értékeket közvetít, amik számára is fontosak.


– A sorozat epizódjai olyan közéleti, társadalmi kérdéseket feszegetnek, mint például az örökbefogadás, az identitás keresése vagy a tinédzserek rivalizálása. A történetek szórakoztatóak, ugyanakkor ott van bennük a mélyebb tartalom is, amin érdemes elgondolkodni – mondta el Ubrankovics Júlia, akinek Nagy Ervin csapja a szelet a képernyőn. Az persze egyelőre hétpecsétes titok, hogy vajon sikerrel teszi-e...

(Ubrankovics Júliával készült interjúnkat a május 11-én megjelenő tv-magazinunkban olvashatják.)

NÉVJEGY

Ubrankovics Júlia 1983-ban született Sopronban, a Fenyő téri iskolában és a Líceumban tanult, majd a győri Révaiban érettségizett. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen szerzett diploma után Bacsó Péter Majdnem szűz című filmjének főszerepéért megkapta a legjobb színésznőnek járó díjat a filmszemlén. Tanult a hamburgi Zene- és Színházművészeti Főiskolán, különféle ösztöndíjakkal élt Németországban, New Yorkban, lakott és játszott színházi főszerepet Hawaiin, végül Los Angelesbe költözött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!