Sopron és környéke

2019.08.26. 14:19

Sikeres volt a pótfelvételi Sopronban

A Soproni Egyetem - hasonlóan a rendes felvételi eljáráshoz - a pótfelvételi eljárásban is az utóbbi öt év legsikeresebb beiskolázási időszakán van túl.

Bódvai Ildikó

A tavalyi és tavalyelőtti hetven pótfelvételis jelentkező után az idei évben 137-en adták be a Soproni Egyetemre a jelentkezésüket. Ennek a sikernek oka egyrészt a jövőre nagymértékben változó felvételi követelményrendszer, melynek következtében a lehetséges továbbtanulók igyekeztek még az idén benyújtani jelentkezésüket. Másrészt az egyetem vonzerejének növekedése, a sikeres beiskolázási kampány is hozzájárult a létszám növekedéséhez, tudtuk meg dr. Alpár Tibortól, ez egyetem rektorhelyettesétől.


Ahogy a rendes felvételi eljárásban, úgy a pótfelvételin is a legtöbben, 72-en, a Benedek Elek Pedagógiai Karra nyújtottak be jelentkezést. A legnépszerűbb képzés is ezen a karon van, az óvodapedagógus-alapképzésre 23-an jelezték továbbtanulási szándékukat. Ezt a gyógypedagógia és kisgyermeknevelő szak követi.

 

Fotó: Magasi


Érdekesség, hogy a Tatán induló csecsemő- és kisgyermeknevelő levelező képzésre is érkezett még hét pótfelvételis jelentkezés. Hagyományosan erős ebben az eljárásban a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar is, ahol 49 jelentkezést regisztráltak.


A legnépszerűbb képzés itt a gazdálkodási és menedzsment szak volt. A Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Karra tíz, az erdőmérnöki karra hat pótfelvételi jelentkezés érkezett. Összességében elmondható, hogy a szeptemberi tanévkezdéskor a Soproni Egyetemen több mint ezer elsőéves hallgató kezdi meg tanulmányait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!