Sopron és környéke

2016.09.15. 13:32

Nyugdíjasegyetem: már lehet jelentkezni

Összeállt a Soproni Nyugdíjasegyetem őszi szemeszterének programja, a szervezők a 99/518-126-os és a 99/518-142-es telefonszámon várják a jelentkezéseket.

kisalfold.hu

– A legfontosabb változás, hogy tekintettel a vidékről érkező hallgatókra, az előadások kezdési időpontját az eddig megszokott 16 óra helyett 15.30-ra módosítottuk – közölte dr.[namelink name=" Merényi Mária"], a Nyugat-magyarországi Egyetem főtitkára, aki közelgő nyugdíjba vonulása miatt az utolsó alkalommal vett részt mint főszervező a Soproni Nyugdíjasegyetem programjának összeállításában.

Dr. Merényi Mária

Dr. Merényi Mária


– Az első előadást dr. Sarkady Sándor, az egyetem könyvtárának és levéltárának főigazgatója tartja „1956 – Sopron vértelen forradalma" címmel október 18-án, kedden a GYIK Rendezvényházban.


– Ugyancsak változás, hogy a kéthetenkénti sorozat második alkalmát a mindenszentek ünnepe miatt nem kedden, hanem november 2-án, szerdán rendezzük – folytatta dr. Merényi Mária. – Ekkor a madárének ismeretlen világába kalauzol el bennünket dr. Winkler Dániel, az NYME Erdőmérnöki Kar docense.


Harmadik előadónk dr. Mátyás Csaba akadémikus lesz, aki „Klímaváltozás a szárazsági határon: tárgyilagosan a kihívásokról szépítés és pánik nélkül" címmel tart értekezést november 15-én. A 225 éve született gróf Széchenyi Istvánról szól dr. Tóth Imre múzeumigazgató november 29-i előadása, majd a szemesztert dr. Bejó László, a Simonyi Károly-kar intézetigazgatója „A fa: a jövő építőanyaga?" című előadása zárja december 13-án 15.30-kor.

A főszervező hozzátette, az őszi szemeszter legszorgalmasabb hallgatói között – akik minden előadáson részt vesznek és ezt bélyegző is igazolja leckekönyvükben – ajándéktárgyakat fognak kisorsolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!