Sopron és környéke

2018.12.06. 12:48

Megújultak az ódon utcák Sopronban - fotók

Hivatalosan is lezárult csütörtökön a történelmi belváros utcáinak felújítása, a projektzárón kiderült, Sopront mindenki szereti, még a miniszterelnök is.

kisalfold.hu

– Felületes szemlélőnek úgy tűnhet, hogy a városok találomra megfogalmazták kívánságaikat, a kormány pedig állja a cechet. Pedig alapos, komplex és átgondolt városfejlesztési tervek készültek, amiket a kormány át is vizsgált. Így vált a Modern Városok Program részeként a soproni belváros rekonstrukciója is valósággá – fogalmazott Gyopáros Alpár kormánybiztos csütörtökön Sopronban, ahol a történelmi belváros megújításának hivatalos projektzáróját tartották az evangélikus templom előtti téren. 

 

Fotók

– Nagyon szeretem Sopront és csornaiként mindig is a vármegye központjaként tekintettem rá. Szeretek ide jönni, s pláne szeretni fogok, ha majd kétszer kétsávos gyorsforgalmin jöhetek – folytatta ünnepi beszédét a kormánybiztos, kiemelve, Magyarország kormánya is szereti ezt a várost. Nem volt véletlen, hogy a miniszterelnök éppen itt kötötte meg a Modern Városok Programjának első megállapodását. Annak aláírásakor ki is jelentette: „Régi szerelem ez a polgári kormány és Sopron városa között..."


– A fejlesztéseknek nincs vége – vette át a szót Fodor Tamás polgármester, a belvárosban a homlokzatok felújításával folytatjuk, a kormánytól pedig megkaptuk a forráskiegészítést a fedett uszodához is. A belvárosban csaknem kétmilliárd forintból tízezer négyzetméteren kaptak új burkolatot az utcák, a vízi közműveket teljesen, a többit szükség szerint cserélték újra.


– Korábban álmodni sem mertünk ekkora felújításokról; néhány év alatt csak a belvárosban megújult a Fő tér, a Tűztorony és az egész belváros. Köszönjük! Olyan ez, mint egy nagy karácsonyi ajándék – zárta az ünnepség beszédeit Simon István alpolgármester. A kivitelezésben részt vett szakemberek, a hivatal- és intézményvezetők, valamint a képviselők ezek után körbe is járták vendégeikkel a megújult utcákat, majd meleg italokkal vendégelték meg őket a Fő téren. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!