Sopron és környéke

2018.12.20. 20:47

Közgyűlés Sopronban: drágább lesz a gyermekétkeztetés

Az év utolsó képviselő-testületi ülésén kivétel nélkül valamennyi napirendi pontnál az ˝igen˝ szavazatok voltak többségben.

Gosztonyi Miklós

Minden bonyodalom nélkül zajlott le csütörtökön az év utolsó közgyűlése, amelyen a rendes ülést rendkívüli is követte. Ez utóbbi egyik napirendi pontja az M85-ös gyorsforgalmi úttal volt kapcsolatos. A gyorsforgalmi és létesítményeinek – így például a „ráhordó utak" – nyomvonala Sopron közigazgatási területén belül is számos ingatlant érint, köztük önkormányzati tulajdonúakat is. A képviselők arról szavaztak, hogy elfogadják-e a magyar állam nevében eljáró illetékesek vételi ajánlatát. E tizenhárom önkormányzati ingatlan a „Fertőrákos–Sopron–országhatár szakasz a 8647. jelű Sopron, északnyugati elkerülő úttal" megnevezésű projektben szerepel. Közülük a legkisebb 112 négyzetméteres, a legnagyobb közel 3800 négyzetméteres terület. A tizenhárom ingatlanért a magyar állam 41,49 millió forintot ajánlott fel, amelyet a közgyűlés jóváhagyott. 

 Simon István alpolgármester, Fodor Tamás polgármester, Sárvári Szabolcs jegyző és Kovács Gábor aljegyző a városháza dísztermének pulpitusánál.

Simon István alpolgármester, Fodor Tamás polgármester, Sárvári Szabolcs jegyző és Kovács Gábor aljegyző a városháza dísztermének pulpitusánál.

Ugyancsak a rendkívüli közgyűlésen tárgyalták a nevelési-oktatási intézményekben biztosított gyermekétkeztetés tarifáinak módosítását. A díjak 2013 szeptembere óta nem változtak. Az alapanyagok ez idő alatti árnövekedése miatt 2019. február elsejével átlagosan tíz százalékkal emelkednek az étkezési díjak. Ugyanakkor az eddig biztosított kedvezmények továbbra is érvényben maradnak. 


képviselők közterület elnevezéséről is határoztak. Úri huncutságnak is beillik, hogy a Lőverek városrészben a Honvéd útról nyíló zsákutcát egy illető a saját nevéről szerette volna elneveztetni. Mindhiába, mert a képviselők az előterjesztésben szereplő Kilátó közt szavazták meg – ugyanis az út közel található a sörházdombi magasleshez.


Alapítványi támogatásról is szavaztak az év utolsó közgyűlésén. A Magyarországi Légimentésért Alapítvány az önkormányzatokhoz fordult segítségért egy kézi ultrahangkészülék és egy mellkaskompressziós gép beszerzése érdekében. A készülékek ára mintegy nyolcmillió forint, amelyeket a balatonfüredi légimentőbázis kapna meg.


Jelenleg t ilyen állomás működik az országban, megyénk a balatonfüredi bázis lefedettségéhez tartozik. Idén szeptemberig az állomás szakemberei 129 betegellátásban vettek részt. A képviselő-testület csatlakozott a felhívás támogatóihoz, s kétszázezer forintos segítséget szavazott meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!