Sopron és környéke

2019.02.03. 16:13

Kiss István a nagy áruházban - elsöprő meglepetés Sopronban

Az Agyagosszergényi Kiss István Néptáncegyüttes a soproni Tesco áruházban flashmobbal lepte meg a vásárlókat szombat este.

A közelmúltban, agyagosszergényi fiatalok közösen alapítottak egy néptánccsoportot, amely az Agyagosszergényi Kiss István Néptáncegyüttes nevet viseli.


Fontosnak tartják, hogy a néphagyományok az ember mindennapjainak részévé váljanak, legyen az maga a néptánc, különböző szokások vagy az éneklés öröme, amelyeket közösségi szinten tudnak bevonni a hétköznapokba. A lelkesedésből és kitartásból nincsen hiány, amiről az is tanúbizonyságot tesz, hogy tehetségüket és kreativitásukat felhasználva flashmobot szerveztek a soproni Tesco áruházban.

 

A fiatalok szombat este hat órakor, teljesen váratlanul élő zenei kíséretre, agyagosszergényi táncokkal lepték meg a vásárlókat a soproni Tesco áruházban.


Ennek az apropója az említett bevásárlóközpont által meghirdetett „Ön választ, mi segítünk" pályázat, ami helyi civil szervezeteket segít abban, hogy közösségépítő szerepüket minél hatékonyabban tudják betölteni. A projektben az együttes a szintén Agyagosszergényben működő Közi Horváth József Népfőiskola segítségével vesz részt.


A fiatalok szombat este hat órakor, teljesen váratlanul élő zenei kíséretre, agyagosszergényi táncokkal lepték meg a vásárlókat, amellyel szívmelengető élményt szereztek a jelenlévőknek. Ez az apró kedvesség részben a bemutatkozás jegyében zajlott, továbbá felhívták arra a figyelmet, hogy mennyire fontos és nagy előrelépés lenne számukra, ha a február 17-ig tartó szavazást ők nyernék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!