Sopron és környéke

2019.02.01. 09:07

Gyógyulást segítő adományt kapott Sopronban a szanatórium

Gyógytornaeszközöket adományozott a Rotary Club Sopron Pannónia Egyesület a szanatóriumnak. A több mint félmillió forint értékű ajándékhoz művészek és az őket hallgatók is hozzájárultak.

kisalfold.hu

– Az utóbbi években többször is megfordultam a szanatórium neurorehabilitációs osztályán. Láttam, hogy a betegek gyógyulásához szükséges eszközpark bővítésre szorul. A klub tagsága egyetértett azzal, hogy a következő jótékonysági rendezvényünk bevételével ezen segítsünk – mondta el a tegnapi ünnepélyes átadáson Mühl Nándorné, aki a 2017–18-as ciklusban volt a Rotary Club Sopron Pannónia Egyesület elnöke. Tőle Schöll Gábor jelenlegi elnök vette át a stafétát és a feladatot is, így közösen hozták a klub adományát a szanatóriumba.

A szanatórium eszközparkján javított a Rotary Club Sopron Pannónia. Fotó: Magasi Dávid

A speciális futópad, a tréning-szobabicikli és egy úgynevezett kézi kerékpár megvásárlását az a tavalyi jótékony koncert segítette, amin Horváth Kornél Kossuth-díjas ütőhangszeres, valamint Orosz Zoltán harmonikaművész lépett fel, támogatva a klub célkitűzéseit.


Az adományt dr. Hajnalka Imre osztályvezető főorvos vette át, a betegek nevében köszönve meg az ajándékot. Hangsúlyozta, hogy a gyógytorna és a mozgásterápiás eszközök fontos segítséget jelentenek gyógyító munkájukban.

Címkék#Sopron

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!