Sopron és környéke

2018.02.08. 09:31

Folytatódik a Soproni Nyugdíjasegyetem

A Soproni Nyugdíjasegyetem 15. szemesztere február 27-én kezdődik.

kisalfold.hu

.Csütörtöktól lehet jelentkezni a hat előadásból álló programra a 99/518-126-os és a 99/518-142-es telefonszámon. A Soproni Egyetem honlapján online regisztrációs lehetőség is van.

– A Soproni Nyugdíjasegyetem idei tavaszi szemesztere a GYIK Rendezvényházban február 27-én, kedden 15.30-kor kezdődik. A nyitó előadást dr. Alpár Tibor rektorhelyettes tartja „Hulladékok, házasságok, reinkarnációk – avagy a kompozitok változatos, határtalan világa" címmel – tudtuk meg prof. dr. Faragó Sándor főszervezőtől, prorektortól. – Ezután viszont három hét szünet következik a GYIK-ban rendezendő országos tánctalálkozó miatt. Így a tavaszi szemeszter második programját csak március 20-án rendezzük, amelyen a soproni legendás Ifjúsági Körről emlékezik meg dr. ifj. Sarkady Sándor, az egyetemi központi könyvtár és levéltár főigazgatója.


Ezt követően visszaáll a kéthetenkénti előadás rendje. Március 27-én prof. dr. Faragó Sándor „Nils Holgersson nyomában – nem csak a vadludakkal" címmel, április 10-én dr. Hartl Éva megbízott intézetigazgató „Erdő mellett, de jó lakni..." címmel értekezik. Prof. dr. Bidló András dékán a talajok sokszínű világával ismerteti meg hallgatóságát április 24-én, míg a záró előadáson Tatai Sándor tanszékvezető  az „Eljött a robotok kora? Helyettesíthetik-e az embert?" kérdéskörrel kapcsolatban osztja meg gondolatait hallgatóságával május 8-án.

Hasznos, érdekes és derűs órákat jelent a résztvevőknek a Soproni Nyugdíjasegyetem. Fotó: Magasi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!