Sopron és környéke

2019.01.10. 15:38

Fertő parti fejlesztés: látványos videó mutatja be, mi történik a tónál

Az ország legnagyobb turisztikai fejlesztése során teljesen megújul a Fertő tó környezete. Bemutatófilmben láthatjuk, hogyan.

kisalfold.hu

Mint arról beszámoltunk, látógatóközpont, hatalmas sportterület, rengeteg szállás- és vendéglátóhely, vitorláskikötő, ötszáz csónakos horgászhely is várja majd a látogatókat a Fertő tónál. 

A projekt bemutatófilmje:

– A vízitelep fejlesztésének célja, hogy a régió legnagyobb horderejű turisztikai attrakciója legyen, ami valós gazdasági eredményeket hoz a térségbe. Modern, családbarát turisztikai centrum épül, ami szolgáltatásainak színvonalával és komplexitásával egyedülálló lesz – fogalmazott Kárpáti Béla, a Sopron–Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. 


A beruházó a múlt év közepén tartott tájékoztatójában megígérte a térség lakosainak, hogy az építkezés még 2018-ban elkezdődik – az ígéretüket tudták tartani, decemberben elkezdődtek a területen az előkészítési munkálatok, a fakitermelések, és a nádaratás. Ennek köszönhetően a mélyépítéssel járó, összetettebb munkálatok már 2019 májusában elindulhatnak - írja a sopronmedia.hu.


Kárpáti Béla vezérigazgatóval készült beszélgetést - amiben a beruházás fontosabb elemeit és azokat a kérdéseket is kifejtik, melyek a tavon működő közösségeket érintik - itt tekinthetik meg:

 Őrzik, de látogatható a Fertő


Területelőkészítő munkálatok miatt január 10-től napi 24 órában őrzik a Fertő tavi munkaterületet, amely azonban látogatható. Az őrzés célja egyrészt, hogy biztosítsák a zavartalan munkavégzést, másrészt pedig a látogatók védelme. Egyes részeket lezárhatnak, de előfordulhat az is, hogy különböző időszakokban behajtási, bejárási tilalmat rendelnek el az egész területre, amelyet mindenkinek, a saját biztonsága érdekében - az esetleges lezárásoktól függetlenül - minden nap 16 óra 30 perckor kötelező elhagyni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!