Sopron és környéke

2018.12.04. 08:10

Beiktatták Kulcsárné Roth Matthaeát, a Fertő-Hanság Nemzeti Park új igazgatóját

Balczó Bertalan helyettes államtitkár a keddi állománygyűlésen iktatta be az Igazgatóság új vezetőjét.

Cséfalvay Attila


"Kulcsárné Roth Matthaea 2004-ig hatósági osztályvezetőként már munkatársunk volt, az eltelt években osztályvezetőként a győri zöld hatóság természetvédelmi tevékenységét irányította" - olvasható a nemzeti park facebook posztjában.


Előzmények - Kulcsárné Roth Matthaea lett a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóságának új vezetője. A Kossuth-díjas Roth Gyula unokája a néhány hete "visszahívott" Reischl Gábort váltotta.


Információink szerint december 2-án lépett életbe a kinevezése, s a megyei kormányhivatal természetvédelmi osztályának leköszönt vezetője, Kulcsárné Roth Matthaea került a Fertő–Hanság Nemzeti Park Igazgatóságának élére.


Matthaea korábban már volt a nemzeti park munkatársa, vagyis a kormányhivataltól visszatért korábbi munkahelyére.

Kulcsárné Roth Matthaea

[namelink name="Kulcsárné Roth Matthaea"] okleveles erdőmérnök több mint 20 éve dolgozik a természetvédelmi szakigazgatásban. Ő az első női igazgatója a parknak. Az 54 éves szakember nagyapja Roth Gyula Kossuth-díjas professzor, az egykori Soproni Erdészeti Főiskola egyetemi tanára. Nevét viseli a soproni Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!