Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 18°C Még több cikk.

Igazgató nélkül a Fertő-Hanság Nemzeti Park

Kinevezésmódosítással vonták vissza nemrégiben Reischl Gábor igazgatói megbízatását. A szakember eddig a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóságát vezette. Egyelőre más beosztásban maradt az igazgatóságon. Utódját - mostanáig - nem jelölték ki.
Reischl Gábor 2011 elején lett a Fertő–Hanság Nemzeti Park Igazgatóságának vezetője, Kárpáti Lászlót váltotta. A vágya egy szerethető nemzeti park volt,

ahol nem a tiltások, hanem az értékek megbecsülése a meghatározó"

– nyilatkozta kinevezésekor lapunknak (Kisalföld, 2011. február 18.).

A Fertő–Hanság Nemzeti Park az elmúlt időszakban pályázati pénzekből hajtott végre különböző fejlesztéseket a területein, legutóbb például egy Interreg-pályázat nyújtott lehetőséget és forrást arra is, hogy a Szigetköz natúrpark lehessen.

Két éve 9 ezer hektáron 1,7 milliárd forintból indítottak élőhelyfejlesztést a Hanságban – ez a munka még mindig tart.
Merre tovább? A Fertő–Hanság Nemzeti Park egyelőre igazgató nélkül maradt. Illusztráció
Igaz, fájó emlék lehet a nemzeti parknak, hogy tavaly a Fertő tó történetének legnagyobb tűzvészét feltehetően a Fertő–Hanság Nemzeti Park felújítás alatt lévő épületében felcsapó lángok okozták. Huszonegy többszintes, nádtetejű ingatlanból tíz a lángok martalékává vált – márpedig a Fertő-part nagyszabású fejlesztések előtt áll a Modern Városok Program keretében.

Megkerestük Reischl Gábort, ám azt mondta, egyelőre nem szeretne nyilatkozni. Úgy tudjuk, a volt igazgató még a nemzeti park igazgatóságának kötelékébe tartozik, ám értesítést kapott (miniszteri aláírással), hogy – indoklás nélkül – módosították a kinevezését s más beosztásba helyezték át.

Reischl Gábor 29 éve dolgozik a nemzeti parknál, 24 éve vezető beosztásban. Egyelőre nincs utódja, senkit nem jelöltek meg igazgatóként. Az igazgatóság titkárságán annyit mondtak lapunknak, hogy nemzeti parki ügyekben jelenleg a területkezelési igazgatóhelyettes, Kozák Gábor az illetékes.
Reischl Gábor

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre népesebb darucsapatok lepik el a Fertő-tájat - látványos drónfelvétel

Egyre népesebb darucsapatok lepik el a Fertő-tájat - látványos drónfelvétel
A videó készítői egy ködös délutánon indultak a nyomukba. Tovább olvasom