Sopron és környéke

2018.10.20. 14:49

Átvették a gyerekek az óvodát Sopronban - fotók

Veres András megyéspüspök áldotta meg szombaton délelőtt a soproni Szent Margit-óvoda helyén épült új, nagyobb és modernebb épületet, amit a szentmise és Soltész Miklós államtitkár ünnepi gondolatai után nagy örömmel vettek birtokukba a gyerekek.

Nagy László atya felajánlása tette lehetővé, hogy 1991-ben megnyíljon a Szent Margit-óvoda a Lőverekben. A kicsik gyorsan kinőtték az épületet, aminek bővítése műszaki okokból sem volt lehetséges. Két éve az intézmény a Szent Orsolya-iskolához került, s amikor Veres András püspök szembesült az óvoda helyzetével, egy új, a gyerekek igényeit és biztonságát jobban szolgáló óvoda megépítése mellett döntött"

- foglalta össze az előzményeket Kovács András, a Szent Orsolya-iskola igazgatója az új intézmény udvarán tartott ünnepségen, amit megelőzött a szentmise és az ovisok alkalomhoz illő, minden arcra mosolyt csaló műsora.


Kovács András köszönetet mondott a beruházás résztvevőinek, külön kiemelte kolléganője, Oláh-Locsmándi Zsófia munkáját. Az óvodavezető az igazgató megfogalmazása szerint férfiakat megszégyenítő elszántsággal intézte az építkezés ügyeit.

Átvették a gyerekek az óvodát Sopronban

Soltész Miklós államtitkár avató beszédében hangsúlyozta azokat a döntéseket, amik a gyerekek és a családok érdekben születtek. Ezeknek is köszönhető, hogy több a házasságkötés, kevesebb a válás és csökkent az abortuszok száma is.

Ha az állam támogatja az egyházi intézményt, akkor cserébe elvárja, hogy lelkileg helyesen neveljék a gyerekeket. Ez felelősség és kötelesség is"

- mondta az államtitkár.


- Kacagott a lelkem a műsorotok közben. Adtam már át laktanyát, kórházat, de ez az óvoda a létrejöttét kísérő összefogás miatt maga a csoda. Nektek kell majd befejeznetek azt, amit a felnőttek elkezdtek, ti fogtok itt igazi óvodát kialakítani - fordult a kicsikhez Khaut András, a kivitelező FÉSZ Zrt. igazgatósági elnöke, majd képletesen Veres Andrásnak adta át az épületet. A megyéspüspök a gyerekeknek adta tovább, miután megáldotta az új óvodát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!