Sopron és környéke

2017.02.04. 08:00

Állatsimogató lesz az őrs helyén Sopronban

Az egykori mucki őrs területéből állatsimogatót hoz létre a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. A kétszázötvenmillió forintos beruházást a tervek szerint pályázati forrásból fedezik. <br><br>

Gosztonyi Miklós

– Hosszú időn át neuralgikus pontja volt a soproni park- erdőnek az elhagyatott egykori mucki határőrlaktanya lehangolóan romos látványa. Változott a helyzet tavaly, amikor a Tanulmányi Erdőgazdaság megegyezett a tulajdonossal, s az ingatlan hozzánk került – tájékoztatott az előzményekről dr. Jámbor László, a Taeg Zrt. vezérigazgatója. – A parkerdő fejlesztési terve szerint ezen a területen vadasparkot, állatsimogatót szeretnénk kialakítani. A beruházás becsült költségét, a kétszázötvenmillió forintot pályázati forrásból kívánjuk biztosítani. Pályázatunkat júliusban kell benyújtanunk, s bízunk annak eredményességében, miként abban is, hogy 2018-ban már felavathatjuk a 2,3 hektáros új létesítményünket a kirándulók és a gyermekes családok örömére.

 A leendő állatsimogató  területén már a terepet rendezik, eltüntetik az egykori mucki őrs romjait. Fotó: Magasi

 A leendő állatsimogató  területén már a terepet rendezik, eltüntetik az egykori mucki őrs romjait. Fotó: Magasi

Az elképzelések szerint három épületet húznak fel az időközben elbontott romhalmazok helyére. A beléptető főépületben bemutató tanterem, irodák, mosdók, büfé kap helyet. Ezt a Taeg készházüzeme fogja kivitelezni. Létrehoznak egy takarmánytárolót és egy gépszínt is. Az állatsimogatóban a fácán, vadliba, vadkacsa apróvadas rész és az őshonos háziállatok mellett hazánk valamennyi nagyvadfaját is bemutatják, így a gím- és a dámszarvast, a vaddisznót, a muflont, az őzet. A területen emelvényről lehet majd rálátni az állatokra, a megfelelő helyeken pedig biztonságos körülményeket teremtenek az állatsimogatásra is.


Dr. Jámbor László hozzátette, ugyancsak pályázati forrásból kívánják létrehozni a Lombkorona-tanösvényt is. Ugyanakkor idén saját erőből, tizenötmillió forintos költséggel komplett játszóteret építenek a Károly-magaslati kilátónál, s nyolcmillióból korszerűsítik az erdei tornapályát. Felújítják a Fehér Dániel-forrást és a Várhelyen a halomsírt, s a Hidegvíz-völgyben elkészítik a Szálaló-erdő tanösvényt, amely az erdőgazdaság hetedik ilyen jellegű túraútvonala lesz.

Címkék#Sopron

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!