Sopron és környéke

2014.11.28. 09:28

Zsófi itthon gyógyul

Hazatért és az idegsebészeti műtét után már otthonában gyógyul és fejlődik az amerikai St. Louis-i klinikán megoperált Schőberl Zsófia.

kisalfold.hu

A beavatkozás és kiutazás költségeibe a Jóakarat hídja által többek között olvasóink is segítettek.

– Egész más a mozgása. Bár még sok torna és hosszú rehabilitáció vár ránk, az nyilvánvaló, hogy segített az operáció. Nincsenek izomgörcsök, Zsófi egyenesen áll – újságolta örömmel a kamasz lány anyukája, Csizmazia Zsuzsanna. – Nem kellett volna annyit izgulni, kinttartózkodásunk egy hónapja alatt csak pozitív élmények értek bennünket. Éreztük, hogy az itthoniak szeretete a tengeren túl is velünk van – mondja elérzékenyülve az édesanya.

A varratok még feszülnek, de Zsófi máris könnyebben mozog. Azért még sokáig keményen kell tornáznia a sikerért. Fotó: Magasi
A varratok még feszülnek, de Zsófi máris könnyebben mozog. Azért még sokáig keményen kell tornáznia a sikerért. Fotó: Magasi


– Mindenki segítőkész volt, a klinika rugalmas, gyors, profi. Hét magyarral is megismerkedtünk, akik St. Louisban élnek, ők végig velünk voltak és mindenben segítettek – zárta Csizmazia Zsuzsanna.

Zsófira persze még hónapokon át tartó rehabilitáció vár, ráadásul az iskolai lemaradást is be kell pótolnia, de feltett szándéka, hogy ezt meg is teszi. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!