Sopron-ÉR-t

2011.01.23. 22:41

Csak vár, vagy lép?

Ez az én sorsom ... Már az apám is… Nálunk mindenki… Anyámnál is az volt… Orvos-doktorkodásom során sokszor hallok ilyesmit.

Nos. Az biztos, hogy az örökletesség rengeteg bajunkat megalapozza. Nem véletlen, hogy a családban „mindenki" cukorbeteg vagy „magas vérnyomásos! Minden sejtünkben ott dolgozik az az egyelőre megváltoztathatatlan, szüleinktől (és rajtuk keresztül minden ősünktől) öröklött genetikai alap. Csakhogy! Az, hogy elér-e - és ha igen, akkor mikor - az adott betegség, az nem csak ezen múlik. Sőt! Mondjuk az érelmeszesedést pörgető bajoknál rengeteg múlik rajtunk. Életmódunk korrekt (tehát nem divathóbortokon meg reklámokon, hanem) orvosi tényeken alapuló módosítása általában a gyógyszereknél is nagyobb megelőzési és gyógyítási lehetőség (lenne). Persze számba kell(ene) vennünk időről- időre, hogy is állunk, mit és hogyan csináljunk... Na persze, ehhez össze kell(ene) fognunk orvosdoktorunkkal...
Igaz barátja: Az Érgondnok
www.sopronert2005.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!