Önkéntesek a kétéltűek védelméért

2021.11.09. 23:00

Újra önkéntes napot szervez a Fertő–Hanság Nemzeti Park Igazgatóság

kisalfold.hu

Újra önkéntes napot szervez a Fertő–Hanság Nemzeti Park Igazgatóság – a felhívást a közösségi oldalukon tették közzé. Civil segítők közreműködésével területtisztítási munkákat terveznek, amelyhez tettre kész természetbarát önkéntesek segítségét várják november 13-án, szombaton délelőtt 9 órától. A munka várhatóan délután egy óráig tart. Aki szeretne tenni az élővilág megőrzéséért, jelentkezzen!

A helyszín a Fertő déli partvidékének Hidegség és Fertőboz közé eső területe, ahol a tó vonuló kétéltűinek a forgalmas közútszakaszon való biztonságos átjutását segítő, úgynevezett „békaalagutak” találhatók. A vonuló állatok biztonsága érdekében az átereszekhez csatlakozó terelőfalakat minden évben meg kell tisztítani az ott összegyűlő talajtól, növényzettől, hulladékoktól. Az önkéntesek ennek a munkának az elvégzésében segédkezhetnek a nemzeti park munkatársainak.

Az önkéntesek jelentkezését egy név és telefonszám megadásával az [email protected] címre várják legkésőbb november 12-én 16 óráig. A találkozási pont a Fertőbozi Geofizi- kai Obszervatórium autóbusz- megállójában lesz. A munkához láthatósági mellényt, lapátot, kapát, védőkesztyűt biztosít a nemzeti park.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!