Adomény

2021.06.10. 17:00

Iskolatáskákat gyűjtenek a a nehéz helyzetű kortársaknak Sopronban

Munkatársunktól

kisalfold.hu

Iskolatáska-gyűjtést szervez a Máltai Szeretetszolgálat és a PontVelem Okos Program június 1. és 23. között. A tanév végén a MosolyTáska elnevezésű akcióban általános iskolások segíthetnek a nehéz helyzetben élő kortársaiknak a még jó állapotban lévő, kinőtt vagy megunt táskáik leadásával. Az összegyűjtött felajánlásokat a GLS Hungary közreműködésével augusztusban juttatják el a rászoruló gyerekeknek.

A gyűjtés kettős célt szolgál. Amellett, hogy a táskák segítséget nyújtanak a rászoruló családoknak a következő iskolakezdéskor, arra is ösztönzi a gyerekeket, hogy természetes része legyen az életüknek az adományozás. A szervezők felhívják a figyelmét, hogy olyan táskákat ajánljanak fel, amelyeket maguk is szívesen elfogadnának, vagyis hibátlan, tiszta, használható eszközök legyenek, amelyek örömet szereznek azoknak, akik megkapják.

A táskát üresen vagy az év során megmaradt, de nem használt tanszerekkel megtöltve is leadhatják a diákok, illetve személyesebbé tehetik, ha rövid jókívánságot, biztató üzenetet helyeznek el benne leendő gazdájának. A táskákat az általános iskolában a kapcsolattartó tanárnak adhatják le június 23-ig.

Az iskolák részletes tájékoztatást találnak a https://www.pontvelem.hu/segits-velem/mosolytaska oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!