Programajánló

2021.09.01. 21:00

Hagyományőrzők a Veresben

kisalfold.hu

A magyar katona kultúrájának, egyenruha-viseletének és harcmodorának főbb állomásait mutatják be a honfoglalástól a II. világháborúig a VIII. Győri Lovas Nemzetőrök Napján, szeptember 4-én fél háromtól a Kisalföldi ASZC Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium lovaspályáján.

A honfoglalás korába a Révkomáromból érkező Kassai Lovasíjász Iskola Sereghy Törzse kalauzol el bennünket. A középkorba az őrbottyáni Equitatus Lovas Klub repíti a nézőket. A Fonyódi Múzeum és Helytörténeti Egyesület – I. Fonyódi Gyermekhuszár és Tüzér Szakasz és a Győri Lovas Nemzetőr Díszszakasz Egyesület az 1848–49-es szabadságharc idejét idézi meg. A Pápai 7. Huszáregyesület és a Szombathelyi 11. Huszár Hagyományőrző Egyesület a második világháború korába kalauzol. A

nap során bemutatkozik a Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 19. Szalontai Ferenc Területvédelmi Zászlóalja. A műsor és zene mellett hatástalanított színházi fegyverek is eldördülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!