Segítség a bajban

2022.09.25. 13:00

Bringás krízis­elhárító pontok Győr-Moson-Sopronban

Hirtelen defekt bárkit érhet, és a küllőprizmát is könnyű elhagyni, az otthon felejtett lámpákról nem is beszélve. Az ilyen esetekre kínálnak megoldást a Bringa­ponttal rendelkező Mol-töltőállomások.

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

Országosan ötven, a megyében pedig öt Mol Bringapont található. Mivel ezek a töltőállomások a legtöbb kerékpárosboltnál hosszabb ideig vannak nyitva, és többnyire forgalmas kerékpárutak mellett alakították ki őket, segítséget nyújthatnak a bajba jutott bringásoknak. 

A megyei töltőállomásokon a kerékpáros-kiegészítők és -eszközök közül a vásárlók általában a kulacsot és a biciklibelsőt keresik. Emellett minden töltőállomáson található pumpa is, ami megfelelő szelepátalakítóval minden kerékpártípussal ingyenesen használható, illetve adott helyeken szervizsziget is várja a kerékpárosokat. De a komolyabb javításokat továbbra is ajánlott szakszervizben megcsináltatni. Ezek a lehetőségek elsősorban kerékpáros krízishelyzetekben kínálnak gyors megoldást. 

A Mol lapunk megkeresésére azt is közölte, hogy kerékpár­utak közelében található megyei töltőállomások átépítése során további kerékpárospontok kiépítését tervezik. 

Az országos Bringapontok helyéről a Mol holnapján tájékozódhatnak az érdeklődők. 

Bringapontok a térségben

Győr-Moson-Sopron megye: 

  • Győr, Nagymegyeri út; 
  • Pannonhalma, 82-es főút; 
  • Mosonmagyaróvár, M1–M15-ös autópálya I.; 
  • Rajka, Bem apó út; 
  • Sopron, Bécsi út. 

Komárom-Esztergom megye: 

  • Tatabánya, Győri út; Dorog, Bécsi út. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!