Elszármazottak találkozója

2022.08.10. 23:00

Kóny idén is hazavár

kisalfold.hu

A helyi önkormányzat minden évben alkalmat teremt arra, hogy faluból elszármazottak hazatérhessenek és láthassák, milyen változások történtek egykori lakóhelyükön. Az összejövetelekre a falunapok elszármazott-találkozója ad jó alkalmat.

Ebben az évben augusztus 13-án, szombaton tartják a falunapot, melyre várják az egykori kónyiakat is. A szokásos postai úton történő meghívás helyett most a falu közösségi oldalán invitálják az érintetteket a rendezvényre. Az elmúlt időszakban ugyanis számos változás történt az önkormányzat adatbázisában, azt pedig nem szeretnék, ha valaki emiatt kimaradna és nem értesülne az eseményről.

Délelőtt a faluházban kiállításmegnyitóra, illetve kötetlen beszélgetésre várják az elszármazottakat a szervezők, melyen közösen idézhetik fel a régi idők emlékeit. Természetesen a közelmúlt és a jelen aktuá­lis információt is megosztják a hazatérőkkel. A találkozó után szívesen látják őket a Kerék-tó Szabadidőközpontban, a falunap további programjain.

Szombaton fellép Kónyban Auth Csilla, Vastag Tamás, a Starlight Dance SE kónyi gyerekek közreműködésével, de lesz operettműsor is. A falunap estéjén Fenyő Miklós ad koncertet, amely este fél kilenckor kezdődik. 
 

Címkék#Kóny

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!