Honvédelem

2022.07.08. 21:24

"Acélkockák" akcióban - Kilenc altiszt tett sikeres vizsgát Győrben - rakétás fotók

Idén márciusban kilenc katona kezdte meg felkészülését a Magyar Honvédség Acélkocka Altisztképző Rendszerének légvédelmi rakéta és tüzér altiszti szakmai tanfolyamán.

kisalfold.hu

A négy hónapos képzés során légvédelmi szakismeretből, valamint szakharcászatból fejlesztették tudásukat. Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred szervezésében több hónapos fegyvernemi felkészítésen ismerték meg a légvédelmi rakétatüzérség harceljárásait, sajátították el a szakharcászat alapelveit és felkészítést kaptak a légvédelmi rakétarendszerek működéséből, alkalmazásából is.

Az írásbeli és a szóbeli vizsga után a gyakorlati feladatok sem maradtak el. Könczöl Ferenc, a győri ezred parancsnoka nemcsak hallgatója volt a feleleteknek, de szakmai kérdéseket is feltett, valamint iránymutatást adott a végzős fiataloknak. Kiemelte a Zrínyi Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program katonai szervezetet érintő főbb mérföldköveit és az új fegyverrendszerek érkezése kapcsán kifejtette a légvédelmi rakétatüzér altisztek nélkülözhetetlenségét.

A sikeres vizsgát tett „acélkockák” altisztté avatását július 16-án, Budapesten tartják meg.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!