Balesetveszélyes ágak

2022.06.11. 09:06

Megmetszik a fákat Győrben az Ifjúság körúton

kisalfold.hu

A GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. kezdeményezésére, Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezetével egyeztetett módon a városi faállomány kezelőjeként a Győr-Szol Zrt. Városüzemeltetési és Kivitelezési igazgatósága előre betervezett módon zöldmetszést végez Győrben az Ifjúság körúton. A beavatkozást indokolja, hogy az út fölé nőtt. 

Az ágak legalsó végei helyenként érintik az úton közlekedő kukásautók tetejét. A járművek felépítményének felső részén, az emelő és daru szerkezeten sérülékeny hidraulikacsövek találhatók, amelyek leszakadásakor komoly anyagi kár keletkezik, a jármű kiesik a munkából, a hulladékszállítás napokat csúszhat, ezzel együtt a kifolyó hidraulika-olaj szennyezi a környezetet, másrészt veszélyesek a leszakadó ágak az ott parkoló autókra is. 

Az ilyen jellegű balesetek megelőzése érdekében a Győr-Szol Zrt. koordinálásában tervezetten 2022. június 13-án az Ifjúság körúton kizárólag a legszükségesebb mértékben, több helyszínen megtörténik a szükséges beavatkozás. 

A darusautóról végzett munka helyenként és időszakosan járhat a forgalom korlátozásával, ugyanakkor a szakemberek a lehetőségeken belül mindent megtesznek annak érdekében, hogy a forgalmat a lehető legkisebb mértékben zavarják. 

A feladatok elvégzése a reggeli csúcsforgalmat követően csak 8 órakor kezdődik. A GYHG és a Győr-Szol Zrt. megköszöni a közlekedésben résztvevők türelmét és megértését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!