1+1 millió forintos fődíj

2022.05.30. 17:00

Győri csapat is bejutott 5letből jövő! döntőjébe

Az induló mintegy hatvan csapatból a győri és ajkai diákokból álló „Sohcahtoa” nevű csapat is bejutott a játékos vállalkozói vetélkedő döntőjébe. A hatodik évad legjobbjai a Kecskeméten, tréningekkel, programokkal teli élménydús két napos döntőn küzdhetnek meg az 1+1 millió forintos fődíjért.

Az idei évben új rekord is született, hiszen 24 csapat teljesítette a hat mérföldkőből álló első fordulót, ráadásul új magyar városokból, és összesen négy országból érkezett nevezés.

- Az 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő idén is sikeresen megugrotta a világjárvány okozta kihívásokat, hiszen minden eddigi rekordot megdöntve, négy országból, összesen 60 csapattal indult el az AIPA Kft. és a budapesti Moha Ház által szervezett verseny hatodik évada – meséli Sebestyén-Szalai Anna, az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője.

Határtalan lelkesedés

A 2016-ban Kecskeméten megálmodott mintaprojekt gyorsan kinőtte a kereteit és országossá vált, 2022-ben pedig már12 hazai megyéből jelentkeztek rá a középiskolás csapatok. Idén 9-12. évfolyamos diákok csatlakozhattak, köztük sok határon túli fiatal érdeklődését is felkeltette a verseny, így ebben az évadban a résztvevők 4 ország színeiben játszhattak. Új rekord is született a verseny történetében, hiszen idén 24 csapat teljesítette a hat mérföldkőből álló első fordulót, közülük a legjobb öt lehet itt június 10-én a döntőn, hogy megküzdjön az 1+1 millió forintos fődíjért.

Eljött a Döntő pillanat!

Az 5letből jövő! egyedülállóságát mutatja az is, hogy a verseny végső megmérettetése nem csupán egy döntő, hanem két napos, tréningekkel, programokkal teli színes rendezvény, ahol a résztvevő csapatok életre szóló élményeket gyűjthetnek. 

A június 9-10-i döntő helyszíne a kecskeméti Ápoló Klub, a csapatok pedig a város legújabb szállásán az Aqua Hotelben pihenhetnek az ottlétük alatt.

A döntőbe jutott öt csapat:
EztNe - Budapest
Sohcahtoa – Győr és Ajka
Kaposvári Srácok – Kaposvár
Spártai Skumulálók - Gödöllő
Délvidéki Srácok – Szabadka (Szerbia)

Egyedülálló, visszanézhető online show

A döntőbe jutott öt csapat egy előadói ismereteken alapuló online webináriumos felkészülést követően fergeteges online show keretein belül mutathatja be céges ötletét a vállalkozókból, gazdasági, marketing és kreatív szakemberekből álló szakmai zsűri előtt. A startup prezentációkat bárki megnézheti június 12-én 20:00 órától a verseny Facebook és weboldalán.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!