Infinity Awards

2022.05.02. 19:00

A fotóművészet egyik legrangosabb díját vehette át New Yorkban a soproni születésű fotós

Bódvai Ildikó

kisalfold.hu

New Yorkban vette át a fotóművészet egyik legrangosabb kitüntetését, az Infinity Awards díjat a soproni származású dokumentarista fotós, Horváth Eszter, vagy ahogyan világszerte ismerik, Esther Horvath. 

Az elismeréssel a klímakutatásban és a környezetvédelemért végzett eddigi munkásságát jutalmazták a soproni születésű, Hamburgban élő fotográfusnak. 

„Ez a díj nemcsak nekem szól, hanem mindenkinek, akikkel együtt dolgoztam. Az összes szerkesztőnek és riporternek, akiknek beszélhettem a klímaváltozásról és a környezetvédelmi problémákról, valamint az összes tudósnak, akikkel az expedíciókon együtt dolgozok. Egy ember nem tud változást elérni, de mindannyian, közösen fordulatot hozhatunk a bolygónk életében. Úgy érzem, ez a munka, ez a díj egy utazás kezdete. Továbbra is azért akarok dolgozni, hogy felhívjuk a figyelmet a rendkívül sérülékeny sarki régiókban lezajló változásokra, és arra, hogy ez milyen nagy mértékben befolyásolja a bolygónk életét” – írta közösségi oldalán Eszter, aki jelenleg az Alfred Wegener Institute fotográfusa és kommunikációs munkatársa, és minden évben több hónapot tölt el a zord sarkvidéken kutatói expedíciók tagjaként. 2020-ban elnyerte a World Press Photo-díjat is. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!