Tizenegy zsák telt meg

2022.04.24. 23:00

Szemetet szedtek a győri színészek

A Föld napja alkalmából, április 22-én különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. A Győri Nemzeti Színház társulata ismét szemétszedést szervezett a jeles napon.

Simon Roberta

A Győri Nemzeti Színház társulatának tagjai megtisztították munkahelyük környékét. Fotó: Huszár Gábor

Fotó: Huszar Gabor

A győri teátrum tavaly csatlakozott a Tisztíts meg egy szigetet! elnevezésű felhíváshoz. Idén a Föld napja alkalmából már önként szerveztek szemétszedést a Győri Nemzeti Színház körül. A jótékony akció Fejszés Attila színművész fejéből pattant ki, aminek megszervezéséhez örömmel csatlakozott Hegedűs Ildikó, a színház művészeti főtitkára és Zakariás Zalán művészeti vezető is.

– Jótékony felhívást tettünk közzé a társulat csoportjában, amire egy tucat lelkes önkéntes jelentkezett. Fehér pólót öltöttünk, hogy példát mutassunk és felhívjuk a figyelmet arra: vigyázzunk bolygónkra, ahol élünk, ne szemeteljünk és gyűjtsük szelektíven a hulladékot! Fontos számunkra a környezetünk megóvása, és ha kell, több ilyen akciót szervezünk majd – mondta el Zakariás Zalán.

– A színház közvetlen környezetét jártuk körbe és szedtük össze az eldobált hulladékokat. Tizenegy zsák telt meg szeméttel. Ha mindenki „a saját háza táján sepregetne”, talán tisztább városban élhetnénk – fejtette ki Hegedűs Ildikó.

– Büszke vagyok a kollégákra, hogy a rossz idő, a reggeli időpont ellenére, a folyamatos próbaidőszak után és bemutató előtt is szép számban eljöttek, hogy a Föld napján egy apró lépést tegyünk közösen a környezetünk megóvásáért – fogalmazott Fejszés Attila, aki rendszeres túrázó és ilyen alkalmakkor is összeszedi mások eldobált szemetét.

A színészek és a színházi dolgozók azt tapasztalják, hogy sajnos hiába vannak a tereken, utcákon mindenhol szemétgyűjtő kukák, rejtélyes módon az emberek többsége a csikket nem bele, hanem mellé egy méterre dobja. Ezekből ezúttal is rengeteget szedtek össze a belvárosban – tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!