Betegség miatt

2022.04.05. 13:00

Elmarad Rófusz Ferenc közönségtalálkozója Sopronban

Az első magyar Oscar-díj tulajdonosa szerdán érkezett volna Sopronba, hogy a Munkácsy-teremben meséljen a legendás „A légy” című filmjéről és a nemrégiben bemutatott „Az utolsó vacsora” animációjáról.

kisalfold.hu

Forrás: Mohai Balázs / MTI

Sajnos a művésznek betegség miatt le kellett mondania a soproni útját, de aki szeretné megnézni a Leonardo-kép ihlette 11 perces rajzfilmet, az szerdán és csütörtökön megteheti. 

 

A hazai és nemzetközi fesztiválokon is szép sikerrel bemutatott animációt mindkét napon 10:00-18:00 óra között folyamatosan vetítik az „Isten és a világ” című festménykiállítás belső terében. 

 

 

A helyszínt a téma és az időpont kapcsolódása indokolja: Az utolsó vacsora című híres falfestmény Nagycsütörtök legendás jelenetét ábrázolja, amihez kapcsolódóan a kiállítótérben Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész nagyheti képsorozata látható. 

A festő egyébként a COVID idején Leonardo-kutatóként is figyelmet érdemelt: a Szépművészeti Múzeum egyik szerzőhöz nem kötött reneszánsz festményéről bizonyította be, hogy valószínűleg Leonardo alkotása. 

 

A Munkácsy-teremben látható tárlat hétfő kivételével ingyenesen látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!