A 3. kötet

2022.03.25. 07:00

Mosonmagyaróváron mutatta be új novelláskötetét a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója

Anyám sírása halkul címmel mutatták be Győry Domonkos legújabb könyvét a Huszár Gál Városi Könyvtárban, a szerzővel Tuba László nyugalmazott könyvtárigazgató beszélgetett, a rendezvényen Vitéz Vilmos olvasott fel részleteket a könyvből.

kisalfold.hu

Az Anyám sírása halkul című a szerző harmadik kötete. Felvételünkön balról jobbra: Vitéz Vilmos, dr. Horváth Sándor Domonkos (Győry Domonkos), valamint Tuba László a könyvbemutatón.

Forrás: K.V / Kisalföld

A szerző dr. Horváth Sándor Domonkos – írói álnevén Győry Domonkos – , a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója, de jogászdiplomával és mediátor­végzettséggel is rendelkezik. Az Anyám sírása halkul című harmadik kötete novellákat tartalmaz, melyek két nagy ciklusra oszlanak, az egyik korunk emberének dilemmáit fogalmazza meg, nemritkán szarkasztikus hangon, míg a másik személyesebb, líraibb hangvételű elbeszéléseket tartalmaz. 
 

– A szerző nemcsak szépprózát ír, hanem például ő állította össze Győr-Moson-Sopron megye jegyzői almanachját, könyvtárosi munkásságáért pedig elnyerte a szakma legrangosabb kitüntetését, a Szinnyei József-díjat – mondta méltató beszédében Tuba László, majd az alkotói módszer titkairól kérdezte a szerzőt. 
 

– Még 1985 körül kezdtem el írogatni. Sok megszakítással jutottam el a felismerésig, hogy amit leírok, arról nem szabad elhinni, hogy jó. Hagyni kell pihenni, majd újra el kell olvasni a szöveget, ekkor általában rengeteg problémát találok benne. Aztán ismét úgy érzem, hogy tökéletes, na most ezt megint nem szabad elhinni, várni kell, hogy sok-sok újraolvasás után legyen olyan, amivel nagyjából elégedett vagyok. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!