Kultúra

2022.01.15. 17:00

Újraindul a népfőiskola Fertőszentmiklóson

A soproni népszavazás, az El Camino, az idősek ellen elkövetett bűncselekmények megelőzése és a vadászat jelentősége is szerepel a témák között az újrainduló népfőiskola programjában.

kisalfold.hu

Újrainduló előadás-sorozatra várja az érdeklődőket a település népfőiskolája. – Idén is széles körből merítve, remélhetőleg minél több helyi igényt kielégítve állítottuk össze a szemeszter programját – mondta el lapunk érdeklődésére Márk Orsolya, a Népfőiskolai Egyesület közelmúltban megválasztott elnöke.

 

Az első alkalmon, január 17-én a századik évforduló közelsége okán a soproni népszavazás történelmét mutatja be dr. ifj. Sarkady Sándor, a Soproni Egyetem tudományos kutatója. Január 31-én élménybeszámoló keretében eleveníti fel tapasztalatait Göndöcs Evelin a világ egyik leghíresebb zarándokútjáról, az El Caminóról.

 

Február 14-én Babelláné Lukács Katalin rend- őr őrnagy járja körül az időskorúak ellen elkövetett bűncselekmények megelőzésének lehetőségeit, majd február 28-án a vadászat jelentősége kerül terítékre Ábrahám István, a Taeg helyi kötődésekkel rendelkező vezérigazgató-helyettesének előadásában. Az előadásoknak a Katolikus Népház ad helyet, minden alkalommal hétfőn, 18 órakor kezdődnek és ingyenesen látogathatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!