Borlovagok adománya

2021.12.24. 21:00

(Másolat) Speciális matracokat kaptak a mosonmagyaróvári idősotthon lakói

Tizenkét felfekvés elleni matracot adományoztak az Európai Borlovagrend Győri Legációjának tagjai, Guntram Thurner és Németh Krisztián, valamint Tomasits Norbert, a Top Cool Kft. vezetője a mosonmagyaróvári bentlakásos idősek otthonainak tegnap.

kisalfold.hu

Az Európai Borlovagrend Győri Legációjának szervezésében a nemzetközileg 22-ére időzített adományozás keretén belül tegnap a mosonmagyaróvári régiót támogatva 12 speciális decubitusmatracot adtak át az idősek otthonainak. A mintegy kétszázezer forint értékű adományt Guntram Thurner, az UFM Egyesült Habanyag- gyártó Bt. ügyvezető igazgatója, Tomasits Norbert, a Top Cool Kft. igazgatója és Németh Krisztián, a Mikroflexum Kft. ügyvezetője felajánlásából valósították meg. 
 

Németh Krisztián évek óta szívügyének tartja az intézmény támogatását, korábban különféle munkákkal, de például karácsonyfával is többször segített. 
– Megérdeklődtük, hogy mire lenne szüksége az otthonnak. Így vásároltuk meg a speciális matracokat – fejtette ki Németh Krisztián. 
 

A bentlakásos idősek otthonainak vezetője, Giczi Erna vette át az adományt, köszönetet mondva a felajánlásért. Kiemelte, mivel sajnos egyre több ellátottjuk ágyban fekvő, nagyon fontos ez a segítség az intézménynek. Ezek a matracok segítik a felfekvés megelőzését, stimulálnak és javítják a vérkeringést. Megtudtuk azt is, hogy hatalmas az igény az idősotthon szolgáltatásai­ra. Jelenleg is telt ház van, a 120 férőhelyhez képest több időset fogadnak. Ennél viszont jóval többen, 180-an várakoznak felvételre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!