Nemcsak bort iszik és vizet prédikál, hanem adakozik is

2021.12.24. 15:00

Adomány érkezett a borlovagoktól Sopronba

Tama István

Tama István

Az Európai Borlovagrend Soproni Legációja és a Soproni Borlovagok és Borbarátok Egyesülete összesen 500 ezer forintos adománnyal segítette karácsony alkalmával a rászorulókat. Idén a Balfi úti idősek otthonát, a Szent Benedek Idősek Házát, a Sopron és Környéke Család- és Gyermekjóléti Ellátás Intézetét, valamint a Szentlélek-templom rászoruló családjait támogatták. Utóbbi adományt Horváth Imre városplébános vette át és juttatta el négy család részére. 
 

Az átadási ceremóniának a Rejpál-ház adott otthont, a hagyományoknak megfelelően december 22-én. Az eseményen dr. Sztancs György, a közel száztagú egyesület elnöke bevezetőjében elmondta, hogy a szervezet elsősorban borral kapcsolatos dolgokkal foglalkozik, de sok minden mással is, mint például a gasztronómia, a kultúra és az európai identitás, de van a tevékenységüknek karitatív része is. 

 

– Sok szeretettel adjuk ezeket az adományokat, és úgy látjuk, hogy szeretettel, jókedvvel fogadják. A cél, hogy jót cselekedjünk és hogy jó helyre kerüljenek ezek támogatások. Látható, hogy a borlovagrend nemcsak bort iszik és vizet prédikál, hanem adakozik is – hangsúlyozta Makai Ernő, a borlovagrend I. legátja, vezetője. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!