Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Tűzoltó-vetélkedő és tarlótüzek a hétvégén

A környék önkéntes és hivatásos tűzoltói hagyományteremtő versenyen vettek részt a hétvégén Fertőendréden.
Idén első alkalommal tartották meg Fertőendréden a Hadarics Ferenc-emlékversenyt. A hétvégi megmozduláson a környékbeli települések önkéntes és hivatásos tűzoltócsapatai vettek részt, melyek közt a Rábaközből is több település képviseltette magát.
A verseny névadója még 1888-ban alapította meg az első önkéntes csapatot a Fertő menti kistelepülésen.

Németh Szabolcs százados, a kapuvári csapat vezetője elmondta: a versenyen, ahol a tűzoltók szakmai ügyességükről adhattak számot, huszonhat csapat vett részt, ötvenegy rajjal. A különböző kategóriákban az első helyeket Fertőszentmiklós, Völcsej, Hegykő, Fertőendréd, Mosonszolnok és Bősárkány csapatai szerezték meg, de a rábaköziek is kitettek magukért, hiszen a csornaiak és a rábakecöliek is jó helyezésekkel térhettek haza.

A versenyen részt vett Balogh Ferenc, a megyei tűzoltószövetség elnöke is, aki lapunknak kijelentette: nagy jelentőséget tulajdonít az endrédihez hasonló kezdeményezéseknek. Az elnök úgy véli, a helyi egyesületek annak ellenére nagyobb támogatást érdemelnének, hogy az országos átlagnál nagyobb számban vannak jelen ezek a csapatok a Rábaközben és környékén. Az elnök hozzátette, a szervezők szándékai szerint a versenyt minden évben megrendeznék, egyfajta hagyományt teremtve ezzel.

A kapuvári tűzoltók azonban nemcsak versenyen voltak a hétvégén, két tarlótűzhöz is riasztották őket. Szombat délután Vásárosfalu és Rábakecöl között égett a tarló és néhány kazal, majd ugyanaznap késő délután az Osli és Szárföld közti szakaszon gyulladt meg közel háromezer négyzetméter tarló és több körbála.

Varga István százados, a kapuvári tűzoltók helyettes parancsnoka az esetekkel kapcsolatban elmondta: a szakminisztérium augusztus harmadikától átmeneti tűzgyújtási korlátozást rendelt el. Az intézkedés szerint a tűzgyújtó helyeken, vagy például az erdőkben és környékükön, valamint a közutak mentén tilos a tűzgyújtás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Októberben új polgármester áll a falu élére

Kovács György szerint az egyik legfontosabb teendő Bezi rendezési tervének elkészítése volt. A dokumentum lényeges része pedig az építési telkek kialakítása. Ebben 28 telket jelöltek ki, amiből eddig 14-et sikerült már értékesíteni. Új utcát nyitottak, a Nefelejcs utca telkei javarészt elkeltek, és a többire is van érdeklődő. Az ingatlanokat fiatalok vették meg, helyiek és vidékiek egyaránt. Tovább olvasom