Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Tetőszigetelésre kétmillió forint, kötbérből

Nem várt, kétmillió forintos többletkiadása lett a csornai művelődési központ felújításának. A lapos tető szigetelését kell elvégezni, amit a beruházásra nyert támogatás nem biztosít.

A csornai Városi Művelődési Központ rekonstrukciójára, átépítésére a csornai kistérségi társulás a norvég alaptól nyert 128 millió forintot. Megváltozik az épület külső homlokzata és internetkávézót is kialakítanak. Azt tudták az önkormányzatnál is, hogy a lapos tető szigetelése nincs jó állapotban.

Korábban pályáztak a művelődési központ teljes felújítására, amiben magas tető építése is szerepelt. Erre azonban nem nyert forrást a város. A szakemberek úgy vélték, a gondok foltozással megoldhatók lesznek, de az alaposabb vizsgálat során kiderült, hogy nem. Fehér László, a beruházás műszaki ellenőre a képviselő-testület legutóbbi ülésén elmondta: a lapos tető csak látszólag van jó állapotban. Nagy darabokban szakad fel azonban a felső réteg.

A Városi Művelődési Központot norvég támogatással újítják fel.
A Városi Művelődési Központot norvég támogatással újítják fel.

Tönkrement a szigetelés, átnedvesedett a szerkezet. Az építész kifejtette: a vasbeton egy ideig bírja a megpróbáltatásokat, de aztán egyre több helyen engedni kezd, azaz a tető beázik. A kivitelező próbálta javítgatni a hibákat, de elkerülhetetlen a teljes rétegcsere. Az 1300 négyzetméteres lapos tetőből mintegy 670 négyzetméteren kell elvégezni a munkát. A legveszélyesebb a helyzet az aula, illetve a nézőtér feletti részen.

Berzlánovichné Nagy Eszter, a polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási osztályának vezetője a finanszírozásra tett javaslatot. Eszerint a városháza felújításának késedelmes befejezése miatt a vállalkozó 3,6 millió forint kötbért fizet az önkormányzatnak. Ebből a pénzből biztosíthatnák a művelődési központ tetejének rendbetételéhez szükséges kétmillió forintot. A képviselő-testület elfogadta az indítványt.

Olvasóink írták

 • 6. huszárkapitány 2010. október 28. 19:44
  „Van valakinek pozitív megjegyzése ?Hurrá szépülünk, végre egy hely ahol kulturáltan találkozhatunk egymással.
  Csupa negatív vénasszonyos hozzászólás.Mi van veletek ?”
 • 5. miro132 2010. október 26. 10:10
  „nem tudom de én a lépcsőt nem oldalra terveztem volna hanem az úttest/ járda felőli oldalra akkor nem ezt a műkő boritást kellene nézni az utca felől...”
 • 4. .Atis 2010. október 25. 19:59
  „Van ajtó csak épp nem látszik. Ha egy kicsit fordult volna balra a fotós akkor látnátok...”
 • 3. miro132 2010. október 25. 15:11
  „csak a képről maradt le ? Szerintem és a terasz borzasztó csúnya azzal emlékművé avandzsált szökúkúttal az előtérben. Szerintem az emlékművet valahova máshova kellene költöztetni mert a kettú eléggé üti egymást---”
 • 2. Goldman 2010. október 25. 11:18
  „Nem jól látod”
 • 1. miro132 2010. október 25. 09:29
  „jól látom hogy ehhez az új teraszhon nincs ajtó az épületből ?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csornai temetők: Halotthűtő, kutak és fakivágások

A csornai önkormányzat és a Jószív kft. közti megállapodás rögzíti a temetői fejlesztéseket. A… Tovább olvasom