Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

A rehabilitációs ellátás a Margit Kórház erőssége

Összesen százötvenhat ágyon gyógyítanak betegeket a csornai Margit Kórházban. A szerkezeti átalakítással a rehabilitációs tevékenységeket erősítik meg.
 
Csorna képviselő-testülete legutóbbi ülésére a Margit Kórház működéséről kapott beszámolót. Dr. Winiczai Zoltán igazgató főorvos többek között arról tájékoztatta a plénumot, hogy az intézmény szerkezeti átalakítása még folyik. Az elmúlt időszakban a rehabilitációs tevékenység erősítése jót tett a kórháznak. 

A Margit Kórházban jelenleg 28 krónikus belgyógyászati, 30 tüdőgyógyászati és légzésrehabilitációs ágyon gyó-
gyulnak a betegek. Huszonkét neurológiai, 20 mozgásszervi és 26 gasztroenterológiai rehabilitációs ágy működik, az ápolás-szakápolás keretében 30 ágyat működtetnek. 

A kórházon belüli elhalálozás aránya csökkent, a betegforgalom, valamint az elbocsátott betegek száma emelkedett. 

Az igazgató főorvos kitért az egynapos ellátásokra is. Eszerint az egynapos sebészeti részlegen kilenc beteg elhelyezésére alkalmas fektetőt hoztak létre. Működési engedélyük továbbra is sebészeti és nőgyógyászati beavatkozásokra van. A sebészeti tevékenység szakmai kínálatát kiterjesztették az ortopédiára, proktológiára, perifériásideg-felszabadításra. A meglévő kapacitásokat azonban így sem tudják kihasználni, ezért a környékbeli kórházakkal próbálnak együttműködni. Másrészt a szemészeti és a fül-orr-gégészeti tevékenységre szeretnének engedélyt szerezni. 

A Margit Kórházban jelenleg 231-en dolgoznak. A nem gyógyító munkát végző részlegeken általában négy-öt közmunkást is alkalmaznak. Az intézmény biztosítani tudja a megfelelő szakembereket, akiket közalkalmazottként, megbízási szerződéssel, illetve vállalkozói szerződéssel foglalkoztatnak. 

A beszámolóból kitűnik, hogy az orvosok átlagéletkora egyre emelkedik. A szakrendeléseket is részben vállalkozó nyugdíjas doktorokkal oldják meg. Jelentős előrelépést jelentett a digitális röntgenvizsgálatok bevezetése. Nemcsak azért, mert távkonzíliumra nyújt lehetőséget a rendszer, hanem azért is, mivel a film- és előhívóanyag-költség megtakarításával havi 300–500 ezer forintot spórol a kórház.
 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lakók nem értik a csövezést

A lakók nem értik a csövezést
Utcájuk vízrendezési munkáját kifogásolja néhány szomszéd a csornai Új élet utcában. Tovább olvasom