Rábaköz PRINT

2014.10.21. 12:02

Új testület Kapuváron - Megálmodják a város jövőjét - fotók

Hét kormánypárti, egy független, két jobbikos és egy MSZP-s képviselővel hétfőn megalakult az új kapuvári képviselő-testület.

Turbók Attila

[namelink name="Hámori György"] polgármester az előző két ciklus folytatását ígérte, számos új fejlesztési elemmel.

– Egyes véleményekkel szemben nem egy pénzeszsákon ülve osztogatunk, hanem az elmúlt ciklusokhoz hasonlóan kemény munkával megálmodjuk és megtervezzük Kapuvár következő öt évét – mondta nyitóbeszédében Hámori György, Kapuvár újraválasztott (78,3 százalékkal) polgármestere az új képviselő-testület alakuló ülésén.

Horváth Gyula, a helyi választási bizottság elnöke számolt be az október 12-i eredményekről. Eszerint az új kapuvári képviselő-testületbe hét kormánypárti képviselő (dr. [namelink name="Hoffer Dániel"], dr. [namelink name="Hoffer Imre"], dr. Benedek Zoltánné dr. [namelink name="Vince Eszter"], [namelink name="Császár Vajk"], [namelink name="Horváth László"], [namelink name="Tóth Imre"], [namelink name="Najdek Lászlóné"]) jutott be egyéni mandátummal, mellettük [namelink name="Dukai Norbert"] szerzett helyet függetlenként. A kompenzációs listán a Jobbik két ([namelink name="Csákány Annamária"], [namelink name="Ferencz Tamás Gergő"]), a szocialisták egy helyet ([namelink name="Németh Károly"]) kaptak.

Megalakult a kapuvári képviselőtestület



Kapuvár 8615 választójából 3617-en éltek jogukkal (41,9 százalék), a városban a választás zavartalanul lezajlott – mondta Horváth Gyula.

Ezután a képviselők és a polgármester is letették esküjüket, majd átvették megbízólevelüket.

– Némi drukkot érzek, pedig a harmadik ciklust kezdem a város szolgálatában, de az új testülettel is folyamatosságot ígérek – mondta a régi-új polgármester. Beszédében kiemelte, a hétfői nap volt az utolsó, hogy a testületben szó volt a képviselőket indító pártokról, innentől csak Kapuvár és a várost szolgáló képviselők léteznek. – Két ciklussal ezelőtt több mint 300 milliós hiánnyal vettük át a várost, az év végére várhatóan több mint 400 milliós pozitívummal zárhatunk – jelentette ki a város vezetője.

A fejlesztésekről szólva Hámori György programbeszédében elmondta, a helyi fürdő és egy idősotthon létrehozása is a célok között szerepel, ám egy többfunkciós tornacsarnok és a fiatalok életkezdését segítő fecskeházrendszer is van a tervek között. – Álmaink vannak, a testülettel együtt megálmodjuk Kapuvár jövőjét és álmainkat meg is valósítjuk – jelentette ki Hámori György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!