PR-cikk

2021.04.06. 13:19

Esküvői idézetek: szerelem a költészet nyelvén

A nagy napra történő készülődés során az esküvői meghívó kiválasztása és az arra kerülő szöveges-képi tartalom, az ideális esküvői idézetek megtalálása kiemelt jelentőséggel bírnak. Ez az első hír ugyanis arról a rokonok, barátok számára, hogy mikor és hol kerül megrendezésre az esküvő. Ugyan az aktuális szabályozások e rendezvény kapcsán is szigorúak, de az érintettek mind reménykednek abban, hogy a nagy napot a kívántak szerint szervezhetik és rendezhetik még az idén.

Fotó: pexels.com

Az esküvői idézetek nem hiányozhatnak a meghívóról

Az esküvői idézetek elmaradhatatlan részei a meghívónak. Vannak, akik a laza, fiatalos stílus mellett teszik le a voksot meghívóválasztáskor, mások a klasszikus megoldásokat részesítik előnyben. Abban azonban mindenki egyetért, hogy az esküvői idézetek közötti választás sokszor nem egyszerű. Ugyanakkor nagy segítséget is jelentenek az esküvői idézetek, hiszen a szerelem érzését nem egyszerű megfogalmazni, a hozzá értők azonban mégis tökéletesen megtették ezt helyettünk.

Fotó: eskuvoimeghivok.hu

Rab Zsuzsa örökérvényű gondolatai az esküvő és a meghívó stílusától függetlenül megállja a helyét:

„Mert kell valaki, akihez beszélsz,

Kell egy másik, mások ellen.

Ne álltasd magad: ennyi az egész,

De ez eltéphetetlen.”

/Rab Zsuzsa/

Erich Fromm a szerelem és a szeretet mibenlétére hívja fel a figyelmet, és szintén kitűnő választásnak bizonyulnak sorai bármely esküvői meghívóra:

”A gyermeki szeretet logikája:

Szeretek, mert szeretnek.

Az érett szeretet logikája:

Szeretnek, mert szeretek.

Az éretlen szeretet azt mondja:

Szeretlek, mert szükségem van rád,

Az igaz szeretet azt mondja:

Szükségem van rád, mert szeretlek.„

/Erich Fromm/

Esküvői idézetek: sokan elmondták már sokféleképp

A művészettörténet során számtalanszor megihlette a szerelem a művészeket. Legyen szó a szobrászatról, az irodalomról, a költészet világáról, a művészet nyelvén sokszor a legegyszerűbb kifejezni az érzéseket. Ugyanakkor nem mindannyian rendelkezünk ehhez elég tehetséggel. Az esküvői idézetek a költészet nyelvén adják át azokat a mély, és gyakran kimondhatatlan érzelmi szálakat, melyek a másik emberhez kötnek. Vannak olyan irodalmi gondolatok, melyeket mindenki ismer. Mások az újdonság erejével hatnak, s varázsuk éppen ebben rejlik. Saját döntésed az, hogy milyen gondolatokkal gazdagítanád az esküvői meghívót. A. de Saint-Exuppéry jól ismert sorai még mindig nem tűnnek elcsépeltnek, hiszen mai korunkban is valóságtartalommal bírnak:

Fotó: eskuvoimeghivok.hu

“Ha megszelídítesz, szükségünk lesz egymásra.

Egyetlen leszel számomra a világon, és én is

Egyetlen leszek a te számodra.

Tessék itt a titkom. Nagyon egyszerű:

Jól csak a szívével lát az ember.

Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.”

(A. de Saint-Exuppéry)

Az eskuvoimeghivok.hu szerint sokan kifejezetten az ismert művészek gondolatait választják, de az egyedi, kevésbé elterjedt irodalmi gondolatok is gyakran kerülnek a meghívókra. A lényeg valahol abban rejlik, hogy a választott sorok hűen tükrözzék férfi és nő egymáshoz fűződő kapcsolatát, érzéseit. A Pamas úgy vélik érdemes közösen döntést hozni arról, mi kerüljön a meghívóra. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ebben a kérdésben a nők általában aktívabbak, de természetesen a vőlegények számára sem mindegy, hogy milyen összhatást kelt majd az elkészült meghívó.

Az esküvői meghívó elkészítésére a pontos időpont és helyszín megválasztását követően kerül sor, de már ezek előtt is érdemes elgondolkodni arról, hogy az esküvői idézetek közül mi kerüljön majd a meghívóra. E tekintetben a szinte kötelező elemeken túl nincsenek megkötve a párok kezei, egyéni igényeik szerint alakítható a szöveg. Az esküvői idézetek egyszerre varázsolják alkalmivá és emberközpontúvá a meghívó megjelenését és az általa közvetített hangulatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában