Hirdetés

2024.01.27. 07:55

A lehetőségek tárháza az Audi-iskola gimnáziuma

Kiemelkedő nyelvtudással hagyják el az iskolapadot a győri Audi Hungaria Iskolaközpont gimnáziumának diákjai, akik számára számos nemzetközi intézmény kapuja is megnyílik ezáltal.

PR cikk

Forrás: Audi Hungária Iskolaközpont

Az Audi-iskola gimnáziumi képzése nem véletlenül népszerű, hiszen olyan alapokat ad a továbbtanuláshoz, amelyekkel diákjai nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi egyetemeken, főiskolákon is sikerrel helytállnak. A fókusz a nyelvtanuláson van az ötéves képzés során: a kétnyelvű oktatásnak köszönhetően az ötödik év végére akár anyanyelvi németnyelv-tudást szerezhetnek a diákok. Idén is egy gimnáziumi osztály indul, legfeljebb 20 fővel, a felvételi során elért pontszámok mellett a jelentkező gyerekek személyiségét, rátermettségét is figyelembe veszik.

– A kétnyelvű oktatás fantasztikus lehetőség a gyerekek számára. A korszerű oktatási módszerek segítségével nemcsak a kreativitásukat, problémamegoldó képességüket fejleszthetik, hanem a komplex gondolkodás módszertanát is elsajátítják nálunk – mondja Tálos Katalin, az intézmény magyar igazgatója.

Forrás: Audi Hungária Iskolaközpont

– Az iskola fejlett digitális eszközparkkal rendelkezik, minden diák tablet segítségével tanul. Erős a szóbeli kommunikációs készség fejlesztése és nagy hangsúlyt helyezünk a prezentációs készség erősítésére is. A projekt alapú oktatás, a kooperatív tanulási módszerek pedig valóban a nagybetűs életre készítik fel a diákokat.

A gimnázium első, nyelvi előkészítő osztályának kezdő és haladó csoportjába azok a diákok jelentkezhetnek, akik elkötelezettek a német nyelv intenzív tanulása iránt. Itt a tanulók heti bontásban, négy tantárgy keretein belül, összesen heti 21 órában tanulják a német nyelvet, többek között német anyanyelvű tanárok segítségével. Az előkészítő év végén nyelvi záróvizsgát tesznek, ennek eredménye dönti el, hogy az iskola mely tagozatán folytathatják tanulmányaikat.

Forrás: Audi Hungária Iskolaközpont

Az Audi Hungaria Iskolaközpont külföldi intézményegységében a diákok német tanterv szerint tanulnak. Kizárólag a magyar nyelv és irodalom, a kémia és a biológia tantárgyak oktatása zajlik magyar nyelven. Ebben a rendszerben a diákok német és magyar érettségi bizonyítványt, és C2 szintű nyelvtudást kapnak, ami megnyitja az utat a külföldi felsőoktatási intézményekbe is. A nemzetiségi intézményegységben a hazai rendszer szerinti német nemzetiségi érettségi bizonyítványt szerezhetnek tanulóink. Az iskola kiterjedt nemzetközi kapcsolatai pedig szintén előnyt jelentenek a továbbtanulásnál. Az Erasmus+ pályázati programmal lehetőség nyílik a tanulóknak külföldi környezetben gyakorolni a nyelvet, míg a matematika és a robotika iránt érdeklődő diákok a Széchenyi István Egyetemmel kötött partnerségből profitálhatnak. Intézményünkbe a nyelvi előkészítő évfolyamra történő bejutáshoz nem kell magas szintű németnyelv-ismeret.

A felvett diákokat akár egészen a teljesen kezdő szintről eljuttatjuk oda, hogy probléma nélkül tanulhassák német nyelven a történelmet vagy a matematikát is – mondja Tálos Katalin. (x)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában