Hirdetés

2023.11.11. 00:01

Győri gyógyvíz, a Föld kincse

Relaxálásra, regenerálódásra, gyógyulásra egyaránt kiaknázható a győri gyógyvíz áldásos hatása, amely a Rába Quelle fürdőben tiszta, szűretlen formájában érhető el.

Kisalföld.hu

Fotó: Rába-Quelle

A győri gyógyvíz története bő fél évszázaddal ezelőttre nyúlik vissza. Az országban akkor számos régióban kutattak kőolaj és földgáz után, de a legtöbb helyen termálvíz tört fel a mélyből. Ez történt a folyók városában is, ahol 1962-ben fúrták az első kutat.

A 69 fokos gyógyvízből zárt hőcserélős rendszerben veszik ki a hőenergiát, így a gyógymedencékbe engedve lehűl az élvezhető 38 Celsius-fokra. A győri vízi élménypark gyógyvize jódos, alkáli hidrogénkarbonátot és kloridot tartalmaz. Jótékony hatással van a szervezetre, hatékony a kopásos, ízületi megbetegedéseknél, a krónikus gyulladásos betegségeknél, az izombántalmak, nőgyógyászati betegségek kezelésénél egyaránt.

Fotó: Rába-Quelle

Két nagy beltéri, gyógyvizes medence várja a látogatókat az élményparkban, egy összetett kiúszóval a külső medencetérbe, ahonnan a győri történelmi belváros panorámájában gyönyörködhetnek a vendégek a Püspökvár tövében. A medencékben szűretlen, teljesen tiszta gyógyvízben fürödhetnek a látogatók, jótékony hatását ráadásul nem csak a medencékben ülve élvezhetjük, hiszen a fürdő gyógyvízre alapozott komplex, modern gyógyászattal áll a vendégeink rendelkezésére. A kezelések alapját a gyógyvíz biztosítja a fürdővel szomszédos épületben, amit végre fedett, fűtött folyosó köt össze, így nem kell többé a kezelések között átöltözni a vendégeknek. A gyógytorna is gyógyvizes medencénkben zajlik, de a tangentorkezelés és a súlyfürdő is a hígítatlan gyógyvízre épül.

A Rába Quelle a szolgáltatások két nagy csoportját nyújtja a vendégeknek. Az egyik a relaxációra, a pihenésre koncentrál, többek között kisimultabbá válhat a bőr, megújulhatnak a sejtek, ellazulhatnak a kötött izmok, eltűnhetnek a fölös kilók.

Fotó: Rába-Quelle

A másik nagy kör a hagyományos gyógyászaté, orvosok, gyógytornászok, gyógy-úszóedzők, fizikoterápiás asszisztensek, gyógymasszőrök segítségére számíthatnak a látogatók. A szakemberek orvosi vizsgálat után egyéni kezelési tervet készítenek, kedvező finanszírozási lehetőséggel azoknak a bel- és külföldi vendégeknek is, akik nem társadalombiztosítási háttérrel érkeznek. Így a fájdalomcsillapítás, a betegségek visszafordítása, és a komplex regeneráció kedvező konstrukciókkal elérhető mindenki számára. Mindkét kezelési csoportban közös, hogy a gyógyvízre épül, s nem egy betegségre vagy problémára koncentrál, hanem az egész szervezetre, a testre és a lélekre egyaránt.

További információért kattints az alábbi linkre! https://rabaquelle.hu/altalanos-informaciok


(x)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában