Hirdetés

2022.05.06. 08:00

Fókuszban a férfiegészség

Valóban igaz, hogy egy átlagos férfi kevesebb figyelmet fordít az egészségére, mint egy átlagos nő?

Munkatársunktól

Fotó: Pharmaforte Kft.

A statisztikák sajnos azt igazolják, hogy a fenti állítás igaz a férfiakra, kevésbé vigyáznak az egészségükre, gyakrabban fogyasztanak alkoholt, többen dohányoznak, kockázatosabban élnek, nem végeznek napi tornagyakorlatokat, nem járnak rendszeresen orvosi ellenőrzésre. Ez kihat a szexuális, fizikai és mentális egészségükre is. Olyan betegségekkel kell szembenézniük, mint a szívbetegség, sztrók, depresszió, férfimeddőség vagy a prosztata problémák. 

Hogyan javítható a férfiak egészsége

A férfiakat fenyegető főbb egészségügyi kockázatok közül sok megelőzhető egészséges életmóddal:

  • a rendszeres testmozgás jótékonyan hat az állóképességre, csökkenti a stresszt, növeli a fizikai, szexuális aktivitást,
  • az egészséges, személyre szabott  táplálkozással csökkenthető, a férfiakra leselkedő betegségek kialakulásának kockázata,
  • a dohányzás és az alkoholfogyasztás csökkentése, mellőzése csökkenti a légzőszervi, a szív és érrendszeri betegségek rizikóját,
  • a rendszeres szűrővizsgálattal időben felismerhetők, kezelhetők a szervezetben kialakuló problémák.

Ennek ellenére a legtöbb férfi csak akkor fordul orvoshoz, ha már beteg, ha már tapasztalja teljesítőképessége hanyatlását, szembesül valamilyen problémával, mint stressz, fáradékonyság, fizikai, mentális, szexuális állóképesség csökkenése. 

Milyen vizsgálatokat érdemes elvégeztetni a férfiegészség érdekében?

Prosztata vizsgálat: A korai prosztataráknak gyakran nincsenek figyelmeztető jelei. Előrehaladott stádiumban a tünetek közé tartoznak a szexuális problémák, mint az erekció kialakulásának vagy megtartásának nehézségei; vér a vizeletben; lassú vagy gyengülő vizeletáramlás, vagy gyakrabban kell vizelni; és fájdalom a medencében, a gerincben, a csípőben vagy a bordákban. A prosztata körülbelül 25 éves kortól lassú, jóindulatú megnagyobbodásnak indul, de semmi köze a rákhoz. A prosztatarák vizsgálata (PSA érték) 55 éves kortól minden férfinak ajánlott.

Tesztoszteronszint vizsgálata: Ez a férfihormon a tizenéves és fiatal felnőtt korban éri el a csúcspontját. A korral természetesen csökken, de a normálisnál alacsonyabb szintje összefüggésbe hozható a cukorbetegséggel, a szívbetegségekkel és a depresszióval.

Fotó: Pharmaforte Kft.

Az erős férfi is lehet depressziós

Bár sokan úgy gondolják, hogy a nők hajlamosabbak a depresszióra és az öngyilkosságra, mint a férfiak, ennek éppen az ellenkezője igaz. Fontos ismerni a depresszió tüneteit, amelyek közé tartozik a tartós szomorúságérzés, az alvászavar és az érdeklődés elvesztése olyan tevékenységek iránt, amelyek egykor boldoggá tettek. A depresszió negatívan befolyásolja a teljesítőképességet, kihat a munkahelyi és a családi kapcsolatokra is. Érdemes szakemberhez fordulni.

Gyógynövények, immunerősítők a férfi egészség szolgálatában

A fenti említett tanácsok mellett érdemes kipróbálni olyan, már kipróbált kiegészítőket, amelyek javítják az immunrendszert, fokozzák a mentális, fizikai, szexuális aktivitást. 

Ilyen élénkítő hatású az L-arginin is, amely kedvező a szív működésére, így a fizikai és szexuális teljesítőképességre is. Amennyiben a szellemi potencia, a koncentrációs erősítése a cél, a távolkelet gyógyászatban jól ismert Panax ginseng fogyasztása ajánlott. Az antidepresszáns hatásáról ismert Ginkgo biloba jótékonyan hat a memóriára, a potenciára, az agy működésére.

Szerencsére ma már rendelkezésre állnak olyan komplex vitaminok, amelyeket speciálisan a férfi egészség növelésére fejlesztettek ki. Olyan vitaminokat tartalmaznak, mint B1, B2, B6, B12 -vitaminok, amelyek növelik a teljesítőképességet. A  tesztoszteron szint fenntartásában például a B6- és a B12-vitamin nagy jelentőséggel bír. A MAXIMUS férfiaknak étrend-kiegészítő pont ilyen, a férfi egészség megőrzését, javítását célozza, népszerűségét bizonyítja, hogy már 5 éve keresett termék a piacon, rendszeres használói száma rohamosan növekszik. Alkalmazásának eredményei: 2 hét után javuló állóképesség. 1 hónap után kiegyensúlyozottság, normál energiaszint.

 A magyar piacra két kiváló tudós Dr. Ősapay György és Dr. Ősapay Klára gyógyszerkutatók közreműködésével jutott el a Maximus. Céljuk felhívni a figyelmet a férfiak egészségének fontosságára, nagy hangsúlyt helyezve a fizikai, mentális, szexuális egészségre, a férfi termékenység javítására, a nem funkcionális eredetű meddőségi problémák csökkentésére. A már jól ismert Ferulant – a megtermékenyítő képességet fokozó fito-vitamin – mellett került sor a férfi egészséget célzó fito-vitaminkomplexre, a Maximusra, amely tartósan növeli a férfi teljesítőképességet az élet minden területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában