PR

2019.07.12. 02:00

Ahol az elmélet és a gyakorlat találkozik

Egyetemi oktatók, hallgatók és sikeres vállalatok dolgoznak együtt abban a programban, amelynek célja, hogy közös innovációs megoldások szülessenek. Az ,,első fecske" a projektben az ALPROSYS, amely tökéletes partner az együttműködéshez.

Az egyetem és az Alprosys közös munkájából mindenki profitál.

Az egyetem és az Alprosys közös munkájából mindenki profitál.

Az innováció nem véletlenül lett az üzleti és a gazdasági élet egyik „sikerkódja" az utóbbi években, hiszen minden sikeres vállalatnak folyamatosan keresnie kell a fejlődés lehetőségeit, hogy értéket képviselő termékekkel és szolgáltatásokkal léphessen a piacra. A folyton változó körülmények és igények között az innovatív megoldásoké a jövő – ezek megszületésének elősegítése a fő célja a győri Széchenyi István Egyetemen működő Menedzsment Campusnak, amely lehetőséget biztosít az egyetemi szakemberek és a gazdasági élet legjobbjai együttműködésére.


– Itt az egyetem hatalmas szakmai tudásbázisa találkozik a valós gazdasági-termelési-fejlesztési körülményekkel, amiből mindenki profitál. Az oktatók és az általuk a programba bevont hallgatók élesben ismerkedhetnek meg a műszaki iparágak kihívásaival/problémáival, a vállalatok pedig – az egyetemen összpontosuló tudást kiaknázva – innovatív megoldásokkal gazdagodhatnak – mondja dr. Dőry Tibor, a Menedzsment Campus vezetője. Hozzátette: a gyakorlatias tudás, a nyitás a gazdasági szféra felé, az együttműködési csatornák feltárása világszerte erősödő elvárás a felsőoktatási intézményekkel szemben.


Az egyetem FIEK (Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ) programjának részét képező Menedzsment Campus innovációs szolgáltatásának első résztvevői már javában dolgoznak, az ALPROSYS Kft. a kis- és középvállalatok versenyképességének fejlesztését célzó alprojekthez csatlakozott. A 110 fős győri gépgyártó vállalat tökéletes partnere az egyetemnek, hiszen az egyedi berendezések tervezése és gyártása, a megoldások szállítása eleve nyitottságot, innovatív megközelítést és hosszú távú víziót követel.


Bera Attila, az ALPROSYS Kft. ügyvezető igazgatója szerint fontos, hogy egy, a jövő lehetőségeit kereső cég ne csak az eszközparkját illetően gondoljon az új technológiák alkalmazására, hanem a mindennapi működési módszertanát nézve is nyitott legyen az újra, az innovatív megoldásokra. Ez az egyetemmel közös projektben is megvalósul: a négy hónapos folyamat végére több megvalósíthatósági tanulmány készül, amelyeket aztán önállóan – vagy az egyetemmel közösen – meg lehet valósítani, nem beszélve az egyetemi oktatóktól, kutatóktól érkező inspirációról.


− A vállalatunkra jellemző az elköteleződés a szakmai fejlődés és az innováció iránt, a belső igény a folytonos szervezeti fejlődésre. Ezek határozzák meg azt a környezetet, amiben a sok kicsi lépés nagy horderejű változásokat eredményez, aminek során új piacokra sikerül betörnünk, virtuális megoldásokat dolgozunk ki, és összességében javul a hatékonyságunk – vallja az ügyvezető.

(X)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában