Pályázati kisokos

2015.03.23. 07:38

Busz, terepjáró és személyautó pályázat 100 % támogatással áprilisban!

Április közepétől 100%-os támogatási intenzitás mellett ismét lehet pályázni buszra, terepjárója, személyautóra a Darányi Ignác Terv EMVA társfinanszírozású intézkedései Irányító Hatóságának 6/2015 (III. 13.) számú közleménye szerint. Önkormányzatok, nonprofit szervezetek, egyházi szervezetek pályázhatnak nettó 3,5-8 millió Ft 100%-os vissza nem térítendő forrásra. A Darányi Ignác Terv keretében működő Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (DIT ÚMVP) III. tengelyén belül a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére irányuló intézkedés (a továbbiakban: alapszolgáltatások jogcím) újranyitása várható.

A benyújtási időszak kezdete: 2015. április közepe.

Az alapszolgáltatások jogcím kedvezményezettjeinek köre a települési önkormányzatokra, önkormányzati társulásokra, nemzetiségi önkormányzatokra, nonprofit szervezetekre (egyesületek, alapítványok, például polgárőr egyesületek) és egyházi jogi személyekre terjed ki. A várható új rendelet mellékletét fogja képezni a jogosult településeket tartalmazó településlista, melyek általában 5000 fő alatti települések lesznek. Az ügyfélnek székhellyel kell rendelkezni azon a településlistában található településen, amelyen a fejlesztést meg kívánja valósítani.

Az új rendelet megjelenése áprilisban várható.

A rendelet alapján kettő célterület kerül megnyitásra. Az első célterület keretében támogatás vehető igénybe új és már meglévő falu - és tanyagondnoki szolgáltatás fejlesztéséhez, a második célterület keretében egyéb szociális, bűnmegelőzési és közösségi szolgáltatások fejlesztéséhez.

 

A támogatható tevékenység: új gépjármű beszerzése.

Az egy támogatási kérelemben igényelhető támogatás összege: személygépjármű esetén legfeljebb nettó 3,5 millió forint, terepjáró esetén legfeljebb nettó 5 millió forint,mikrobusz esetén kevesebb, mint nettó 8 millió forint. A támogatás mértéke az összes elszámolható kiadás 100 százaléka.

 

Az alapszolgáltatások jogcím esetében a támogatási kérelem elektronikus úton nyújtható be.

Jelezze pályázati szándékát az alábbi elérhetőségeken [email protected] vagy +36 20 377 9200 és felkészítjük a  pályázat sikeres beadására! 

Gönczi Zsolt, pályázati szakértő

[email protected], +36 20 377 9200

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!