Ország-világ

2018.10.14. 21:48

Tányérra szánt kutyákat mentettek ki egy Dél-Koreai kutyahús-üzemből

Az X Factor és a Got Talent című tévéműsorokat kitaláló Simon Cowell segítségével új gazdákhoz kerülnek az állatok.

Több mint 200 kutya számára a földi pokol volt az a húsüzem, amelyre a dél-koreai Kjonggi tartományban bukkantak rá egy állatvédő szervezet (Humane Society International) aktivistái.  - írja a BorsOnline.

Fotó: BorsOnline

Fotó: BorsOnline


Az ebeket zsúfoltan tartották borzalmasan koszos ketrecekben, többségükön hatalmas sebek éktelenkedtek, véznák voltak, és betegek, szemükből a depresszió egyértelmű jelei tükröződtek. Az állatokat éttermek tányérjára szánták.


A szervezet 25 ezer fontot (9,2 millió Ft) kapott Simon Cowell brit producertől, aki azt mondta: a kutyákat megenni olyan, mintha valaki a legjobb barátját fogyasztaná el.

 

Fotó: BorsOnline

Fotó: BorsOnline



Az üzemet felszámolták, a 200 kutyákat pedig Angliába, Hollandiába, Kanadába és az Egyesült Állatokba szállítják, hogy ott találjanak nekik szerető gazdákat.


A szervezet szeretné elérni, hogy Ázsiában teljesen visszaszoruljon a kutyahús-fogyasztás. Ez már a 13. kutyafarm, amelyet sikerül bezárni, de még így is több száz működhet Dél-Koreában.

 

Fotó: BorsOnline

Fotó: BorsOnline


– Egész Ázsiában egyre inkább visszaszorul a kutyahús-fogyasztás, ezt a hullámot igyekszünk meglovagolni – magyarázta a HSI szervezet vezetője, Claire Bass. – Hongkongban, a Fülöp-szigeteken, Tajvanon, Thaiföldön és Szingapúrban már tilalmak vannak érvényben, Indonéziában nemrégiben ígéretet tettek a tilalomról, és a hanoi hatóságok vietnámi kötelezettséget vállaltak a kegyetlen kereskedelem megszüntetésére.


Borsonline.hu

Címkék#kutya#étel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában