Ország-világ

2019.08.05. 08:02

Szöul: Újabb két kilövési tesztet hajtott végre Észak-Korea

Újabb két kilövési tesztet hajtott végre Észak-Korea kedden kora reggel az ország nyugati partján, a Japán-tenger felé - közölte a dél-koreai hadsereg, de egyelőre nem tudta megmondani, hogy rakétákról vagy más lövedékekről van-e szó.

MTI

 A nyugati parton elindított lövedékek előbb átrepültek az ország felett, mielőtt a Japán-tengerbe zuhantak - tette hozzá a dél-koreai vezérkar.


A kísérlet előzménye, hogy az Egyesült Államok és Dél-Korea hétfőn elkezdte tervezett közös hadgyakorlatát, amely ellen Phenjan kezdettől fogva hevesen tiltakozott, noha annak volumene jóval kisebb, mint a korábbi években megtartott közös gyakorlatoké. Phenjan figyelmeztetett, hogy ha az idén is megtartják, akkor annak a vele való nukleáris tárgyalások látják a kárát. A keddi tesztek után is tiltakozott az amerikai-dél-koreai gyakorlat miatt.


Észak-Korea alig néhány nappal korábban, múlt szerdán és pénteken egy új típusú, nagy kaliberű, sorozatvető rakétarendszert tesztelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában