Ország-világ

2019.06.13. 09:00

Strandkörkép: megyünk csobbanni?

A tavalyi strandszezon kezdete után ez az idei barátságtalanul indult a rossz idő miatt, Győrben belezavart az árvíz s a szúnyog is. De kánikulával jön a szünidő, hétvégén irány a strand.

Munkatársunktól

Ha szünidő, akkor indul a főszezon


Hetekkel később kezdődött a strandidény a tavalyinál, de a tényleges főidényt úgyis a szünidő nyitja meg. A hűvös májusnak már meg is bocsátottunk, csak most a szúnyoghelyzet árnyékolja be a szabadidőt Győrben és környékén, a Szigetközben. Számolni kellett a csípésekkel az ikrényi tónál is, viszont a víz – mondja Tóth Péter, a wakeboardpálya vezetője – 27 fokos volt tegnap, s tovább melegszik. Egyébként a vezetőtől tudjuk, hogy az ikrényi tó hőfoka érdekes módon mindig a Velencei-tóét „követi", attól legfeljebb egy fokkal tér el. A hatalmasra nőtt díszpontyok is várják a bámész gyerekeket. A belépő valamennyit drágult, s szombat óta főszezoniak az árak: 1500, gyerekeknek 1000 forint, délután 5-től olcsóbb. Azt is megtudtuk, hogy most készültek el az új vízi játszótérrel.

Tómalmon már májusban is nyitva voltak, de a jó idő hozta meg a fürdőkedvet. Fotó: Magasi Dávid


De akinek a 27 fok már meleg, az a szintén természetes vizű Achilles-parkba is elmehet Győr-Gyirmóton, ahol 23 fokos volt tegnap a Holt-Rába. A 800–1000 fürdőzőt befogadó strand szállója és büféje a hétvégén nyit, de fürdőzni a héten lehetett, s volt is napi pár száz vendég. Az ár most is 1200, diáknak 1000, gyereknek 800 forint, s 3 órától olcsóbb. A szúnyogokkal – ezt mondták – inkább csak alkonyattól kellett küzdeni.


A győri Rába Quellében az élményfürdő minden benti és kinti medencéje, élményeleme működik – hangsúlyozta Horváth Cs. Attila igazgató. Ugyanakkor az idénystrandon látjuk már a 2021-es beruházás nyomait, a sportmedence pedig jelenleg műszaki okból – bizonytalan ideig – zárva. De a Cziráky, a gyerekmedence, a nagy kinti csúszda működik, s majd csak ősszel kezdődik a munka. A felnőttbelépőjegy 3700 forintba kerül, a diák 3200, a gyermek 2900 forintba.


Vízcsere Komáromban


Lipótról annyit jelenthetünk, hogy már működik az összes medence, a felnőttjegy itt is 3200 és 2500 forint, az illetékes vezetőt tegnap nem értük el. A komáromi gyógyfürdőben tegnap még vízcserét végeztek a kinti hideg medencében, de a hétvégén várhatóan már csobbanhatunk abban is. A tatai Fényes fürdőben ebben a szezonban a sportmedencéről kell lemondaniuk a fürdőzőknek, az „amorf", a gyerekmedence s a Forrástó látogatható.


A Tómalom fürdő is készen áll


A soproni strand hétfőn nyit, ezen a hétvégén még nélkülözni kell, de a Tómalom fürdő már főszezoni szolgáltatásokkal – és árakkal – várja a hőségben enyhülést keresőket. A Fertő-parton sétálni lehet, a felújítás miatt viszont strandolni nem.


A Csik Ferenc fedett uszoda újjáépítése miatt állított sátor tízsávos, 25 méter hosszú medencéjét a jól úszók választhatják. A sátor mellett június 17-től szeptember 1-jéig lesz nyitva a megszokott nyári élmény- és csúszdamedencével ellátott strand. A felnőttbelépőjegy itt 1700 forint, a diák és nyugdíjas 1070 forint, az óvodáskorúaké pedig 600. Ezek az egész napos strandbelépők árai, lehet csak néhány órára is váltani, az olcsóbb. A családok is kapnak kedvezményt: két felnőtt és általános iskolás korú gyerekek négyezerért, egy felnőtt esetében 2900 forintért lubickolhatnak. A strand 9-től 20.30-ig lesz nyitva a szezonban, a sátras uszoda viszont nyáron is 5.30-kor nyit.


A Tómalmon gyönyörű környezetben, természetes vízben kereshetünk enyhülést. Itt már június 1-jétől főszezon van, 8.30-tól 20.30-ig nyitva a kapu. Gyerekeknek hatéves korig a belépés ingyenes, felnőtteknek 930, nyugdíjasoknak és diákoknak 550 forint a belépő. A családoknak két felnőttel 2135, egy felnőttel 1480 forintot kell fizetni. A Tómalmon csónakázni, vízibiciklizni, kajakozni is lehet.


A petőházi strand szombaton nyitott. Minimálisan drágultak csak a jegyek, a felnőttbelépő most 1300, a diák és nyugdíjas 1100 forint, de itt is van délutáni jegy. A gyerekmedencét felújították, a nyitvatartásukat pedig könnyű megjegyezni: 9-től 19 óráig mindennap.


Hegykő is lehetőség a régióban, itt ráadásul rossz időben sem kell nélkülözni a vizet. Hatéves korig ingyenes a belépés, a felnőttek napi belépőjegye kétezer, a nyugdíjasoké 1800, a diákoké 1600, a gyermekeké (6–14 év) 1200 forint. Nyitvatartásuk szintén 9–19 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában