Ország-világ

2014.07.31. 15:35

Kényszerleszállás volt a Liszt Ferenc repülőtéren

A gép személyzete azért döntött a budapesti landolás mellett, mert a repülőgép rendszerei füstöt jeleztek.

velvet.hu

Budapesten szállt le csütörtökön, nem sokkal 13 óra után a Lufthansa LH1788 számú, München - Bodrum járata, mert a személyzet füstjelzést észlelt - írja meg az AIRportal.hu. A 11:36-kor felszállt repülőgép személyzete beütötte az általános vészhelyzetet jelző, 7700-as squawk-ot a transzponderbe.

Az Airbus A320-211 típusú repülőgép személyzete a szerbiai Novi Sad felett fordult Budapest irányába és kezdte meg a süllyedést. A gép biztonsági okokból a már nem üzemelő Ferihegyen 1-en szállt le.

A repülőgép 13:09 perckor leszállt Ferihegyen, ahol a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság egységei már a futópálya mellett várták a gépet. Az oldal értesüléseit Hardy Mihály, a vállalat kommunikációs igazgatója is megerősítette.

A Velvet értesülései szerint a rendőrség, a tűzoltóság és a katasztrófavédelem jelentős erőkkel vonult ki a reptérre, csak az oda kivezető gyorsforgalmi úton legalább 10-10 rendőr- és túzoltóautót láttak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában