Ország-világ

2015.07.15. 15:34

Balázs Fecóra és hastáncosnőre is jutott a tavalyi kampánypénzből

Az Átlátszó bírósági úton megszerezte, mire költötték el az egyéni képviselőjelöltek az államtól kapott pénzeket a tavalyi kampányban. A lista elképesztő.

A tavalyi országgyűlési választáson minden egyéni képviselőjelölt egymillió forint költségvetési támogatást kapott a kampányához, amelyről elszámolást kellett benyújtania a Magyar Államkincstárhoz.

Az Átlátszó.hu először közérdekű adatigénylésben akarta megszerezni az adatokat. Így nem kapták meg, ezért pereltek. A közel egy évig tartó pereskedéssel végül elérték, hogy a kampány során elköltött közpénzekről "számlaszintű" teljes képet kapjanak.

Az összesítőkben több furcsaság is feltűnik: Béres József (Magyar Gazdaság Párt) például szinte csak üzemanyagszámlát adott le, tavaly márciusban volt, hogy naponta többször is tankolt.

Csenger-Zalán Zsolt Pest megyei fideszes jelölt 724 ezer forintért vett golyóstollat, Subicz István, a Seres Mária-féle SMS hevesi jelöltje pedig 50 ezer forintért számolt el táplálékkiegészítőt, de vett gyógyszert is a pénzből.

Harrach Péter 381 ezer forintot fizetett művészeti tevékenységéért a Balázs Fecó tulajdonában lévő Újjászületés 60 Művészeti Kft.-nek, Vona Gábor, a Jobbik elnöke pedig megpróbálta elszámolni Koi Eszter hastáncos előadását, amelyet az államkincstár végül nem engedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában