Középfokú írásbeli

2024.01.16. 09:54

Szombaton 537 helyszínen több mint 72 ezren felvételiznek

Január 20-án 10 órától írnak központi középfokú felvételi vizsgát a 9. évfolyamra, a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumokba, továbbá a Belügyminisztérium által meghirdetett Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákok – közölte az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-vel.

MW

Diákok kitöltik a feladatlapokat a központi írásbeli felvételi vizsgán az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban 2015. január 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Azt írták, szombaton 537 helyszínen több mint 72 ezren felvételiznek.

A 9. évfolyamra felvételizők írásbelijére több mint 55 ezren jelentkeztek; a hat évfolyamos gimnáziumi írásbelin több mint tízezer, a nyolc évfolyamoson csaknem hétezer gyermek vesz részt.

A tanulók magyar nyelvből és matematikából vizsgáznak.

Azok a felvételizők, akik a január 20-i vizsgán alapos indokkal nem tudnak részt venni, a január 30-i pótló írásbelin vizsgázhatnak

– tudatta a hivatal.

Hozzátették: a központi írásbeli felvételi vizsga szabályszerű lebonyolítását az illetékes szervek idén is figyelemmel követik.

A vizsgával kapcsolatos további információk az Oktatási Hivatal honlapján olvashatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában