Beismerés

2023.12.19. 06:35

Hazánk lejáratásán dolgozik az Amnesty International Magyarország vezetése

A szervezet politikai szerepet vállal, ezt a korábbi igazgató is elismerte egy interjúban – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

MW

Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója beszédet mond az Utcazene az utcán élőkért című ingyenes koncerten a Széll Kálmán téren 2018. december 10-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Politikai megrendeléseket teljesít a civil jogvédő szervezetnek álcázott Amnesty International Magyarország, amelynek vezetője a progresszív liberális és baloldali iránymutatással összhangban támadja a magyar kormányt. Ezt bizonyítja számos olyan kampány, nyilatkozat, írás és közösségimédia-bejegyzés, amelyről a Magyar Nemzet több cikkben is beszámolt. 

Vig Dávid Amnesty-vezér azért került kínos helyzetbe, mert november végén elfogták a praxisától eltiltott ügyvéd testvérét, akit egy több szász milliós számlagyár működtetésével hozott összefüggésbe az adóhatóság. A NAV Vig Mórt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és más bűncselekményekkel gyanúsítja, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását – idézi fel a lap.

Mint írják, Vig Dávid az Amnesty International Magyarország igazgatói pozíciója előtt öt évig, 2011 és 2016 között Soros György alapítványánál, az Open Society Foundations (OSF) Emberi jogi programjának büntető igazságszolgáltatási csoportjában dolgozott, illetve rövid ideig a spekuláns által támogatott Magyar Helsinki Bizottság rendészeti programját is vezette. 

A Magyar Nemzet arról is beszámolt, hogy az Amnesty jó ideje tudatosan rombolja hazánk nemzetközi megítélését. Néhány héttel ezelőtt például hét másik „civil” szervezettel együtt felszólították az Európai Unió illetékes minisztereit, hogy szigorúbban lépjenek fel a kormány ellen.  

A közös közleményben – amelyben részt vett Soros alapítványa, az Open Society Foundations – arra szólítottak fel, hogy a 7. cikk szerinti eljárás alapján vonják felelősségre a magyar kormányt.

Korábban a gyermekvédelmi népszavazás ellen indítottak kampányt, amelynek külföldön is volt visszhangja. 

Vig Dávidnak a balliberális sajtóban megjelent cikkei és a közösségi oldalán látható bejegyzései is egyértelműen igazolják, hogy az Amnesty politikai szerepet vállal. 

Ezt a tényt a szervezet korábbi igazgatója is elismerte egy interjúban, amit még 2022 februárjában a Magyar Nemzet hozott nyilvánosságra. A lap akkor tényfeltáró sorozatban mutatta be, hogy a különböző NGO-k milyen módszerekkel tájékoztatják félre a külföldi sajtót és festenek hamis képet Magyarországról. Ennek a szerteágazó dokumentumhalmaznak a részeként ismertették azt a Skype-interjút, amiben Jeney Orsolya, az Amnesty International Magyarország korábbi igazgatója tárta fel a szervezet működésének valódi céljait és mozgatórugóit. Mint elmondta, erős belső nyomás helyeződött rá, hogy kvázi ellenzéki szerepben, akár indokolatlanul is bírálja az Orbán-kormányt a médiában. 

A cikk folytatása IDE kattintva olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában