Szép ünnep

2023.12.14. 18:26

Elindult az Adni Öröm! adománygyűjtő akció

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország csütörtökön elindította az Adni Öröm! élelmiszergyűjtő akcióját, amelynek keretében december 19-ig várják országszerte az adományokat a kijelölt üzletekben.

MW

Herczegh Anita, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete, Áder János volt köztársasági elnök felesége adományt vesz át a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország közös karácsonyi Adni Öröm! elnevezesésû élelmiszergyûjtõ akcióján Budapesten, a Spar Batthyány téri szupermarketében 2022. december 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A boltokban megvásárolt tartós élelmiszerekkel, gyerekeknek szánt édességekkel több ezer rászoruló család ünnepét tehetik szebbé az adományozók - olvasható a Magyar Máltai Szeretetszolgálat MTI-hez eljutatott tájékoztatójában.

A szervezet önkéntesei a személyes adománygyűjtésben a kijelölt SPAR és INTERSPAR üzletekbe gyűjtik a vásárlók által felajánlott tartós élelmiszereket. De más módon is lehet adományozni: december 1-jén elkezdődött az adománykártyák árusítása a pénztárakban, illetve a SPAR Online shopban.

A gyűjtéssel nehéz körülmények között élő emberek ezreinek tesszük szebbé az ünnepet - idézi a tájékoztató Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetőjét.

Az ajándék értéke nem attól függ, mennyibe került. Egy pár száz forintos tartós élelmiszerrel is örömet lehet okozni olyan családoknak, ahol a mindennapokban leginkább a szükség az úr - hangsúlyozta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője, hozzátéve, hogy az idei kezdeményezés mottója ezért Az adományod kincset ér! lett.

Maczelka Márk ismertetése szerint friss kutatás készült a magyar lakosság adománygyűjtési szokásairól. Kiderült, hogy tízből kilenc ember egyetért azzal, hogy a legkisebb adomány is hasznos lehet. A kutatás szerint a 18 és 65 év közötti hazai lakosság ötöde szokott rendszeresen adakozni, ami nagyjából 1,3 millió embert jelent.

Közöttük többségben vannak a nők, illetve a 40 éven felüli korosztály. Az adományozók leginkább a rászorulókat és a gyermekeket támogatják, minden második megkérdezett arról számolt be, hogy szokott másokat is adományozásra ösztönözni - áll a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában