Felmérés

2023.12.05. 08:36

A magyarok szerint a migráció és a terror kéz a kézben járnak

Az illegális bevándorlással kapcsolatos kérdésekben továbbra is nemzeti egyetértés van a választókorú magyarok körében: tízből nyolc megkérdezett úgy látja, hogy a migráció és a terror kéz a kézben járnak, háromnegyedük pedig nem tartja a kvótákon alapuló kötelező szétosztást valódi megoldásnak - derült ki az Alapjogokért Központ reprezentatív közvélemény-kutatásából.

MW

Afrikai illegális bevándorlók érkeznek a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote szigetén fekvő Arrecife kikötőjébe 2023. november 26-án

Forrás: MTI/EPA/EFE

Fotó: Adriel Perdomo

A felmérés tanulsága szerint a válaszadók óriási többsége (86 százalék) aggasztónak tartja a bevándorlók által elkövetett lőfegyveres támadásokat, míg 82 százalékuk szerint közös érdek a polgárok és határok védelme.

(Fotó: Alapjogokért Központ)

Európa az elmúlt évtizedekben a veszélyek korába lépett: válság válságot követ, amelyek összekapcsolódnak egymással. Brüsszel ebben a sorsdöntő időszakban sorozatos baklövéseket, elhibázott válságmenedzsmentet és ideológiai szőrszálhasogatást képes felmutatni: bünteti a nemzeti érdeket követő Magyarországot békepárti, migrációellenes és gyermekeket védő álláspontja miatt. A 2015 óta tartó illegális migráció a rideg tények sokaságával zúzta szét a liberálisok multikulturális, nyílt társadalomról szóló álmodozásait

– fogalmaztak.

Hozzátették: egyes vezető politikusok - engedve Soros Györgynek - még bátorították is az érkezőket, így Európa fő importcikkei a késelés, kulturális konfliktus és a fegyveres erőszak lett. Ezzel szemben a magyar kormány idejében megkezdte a védekezést, az ellenzék belföldi és külföldi részlegeinek folyamatos támadásai ellenére jogi és fizikai határzárat dolgozott ki – írták.

Úgy folytatták, hogy a helyes politikai döntések következtében - nemzetközi mérések szerint - 

Magyarország az első tizenöt legbiztonságosabb ország között van a világon.

Az Alapjogokért Központ szerint nem véletlen, hogy a magyarok döntő többsége pártpolitikai hovatartozástól függetlenül (81,5 százalék) a határok védelmét és nem a migránsok beengedését tartja nemzeti érdeknek.

A kérdés kapcsán regisztrált "nemzeti egységet" csak tovább erősítik a Nyugat-Európából érkező, bevándorlókkal kapcsolatos hírek, ugyanis 

a tízből nyolc válaszadó (79,3 százalék) összefüggést lát az illegális migráció és a fokozódó terror között, ezt a magyar határon az illegális bevándorlók és fegyvercsempészek között kitört tűzharcok is alátámasztják, melyet a magyarok 86,2 százaléka aggasztónak tart.

(Fotó: Alapjogokért Központ)

A felmérés szerint az ellenőrizetlen tömeges népvándorlás - a Frontex adatai szerint 2023 első tíz hónapjában több mint 330 ezer törvénytelen bejutási kísérlet történt - és az erőszak összefonódása láttán nem csoda, hogy a magyarok 75,3 százaléka nem tartja valódi megoldásnak Brüsszel kvóta tervezetét.

A probléma szétosztása helyett 81,7 százalék az európai emberek és Európa határainak védelmét várják el Brüsszeltől

– tették hozzá.

Forrás: Alapjogokért Központ

„A magyar modell eredményei jól láthatóak: nincsenek migránsgettók sem terror az országban, helyette a kormányzat nemzeti konzultációt tart, ezzel is megerősítve saját demokratikus legitimitását. A magyar- és európai baloldal migrációpárti álláspontja az adatok tükrében nemcsak érthetetlen, de szöges ellentétben is áll a nemzeti és európai érdekkel. Felmerül a kérdés: azért ragaszkodnak bevándorláspárti álláspontjuk, mert ennyire hisznek benne, vagy azért, mert a guruló dollárokért cserébe ezt kérik tőlük?” – áll a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában