Választás

2023.09.17. 11:12

A republikánus elnökjelöltek versenye már csak arról szól, hogy ki lesz az alelnökjelölt Trump mögött (videó)

Újabb amerikai konzervatív szervezettel kötött együttműködési megállapodást az Alapjogokért Központ.

MW

Donald Trump, az Egyesült Államok korábbi elnöke Dél-Dakotában mondott beszédet 2023. szeptember 8-án

Forrás: AFP

Fotó: Andrew Caballero-Reynolds

Az amerikai, az európai és a magyar jobboldal az utóbbi időben egymásra talált – mondta el Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában Törcsi Péter, a központ operatív igazgatója, azzal kapcsolatban, hogy együttműködési megállapodást kötött egymással az Alapjogokért Központ és az America First Policy Institute (AFPI). Az amerikai szervezet vezetőségében olyan fontos jelenlegi vagy egykori konzervatív politikai szereplők ülnek, mint Newt Gingrich, a képviselőház volt elnöke, Chad Wolf, a belbiztonsági minisztérium vezető főtanácsadója vagy Rick Perry volt texasi kormányzó. Ő volt az, aki egy választáson az EBESZ küldöttségnek a letartóztatás terhe mellett megtiltotta, hogy megközelítsék bármelyik texasi szavazókört, mert szerinte az EBESZ megfigyelőknek semmiféle joghatósága nincs Texasban. Rick Perry is komolyan veszi a szuverenitást – jegyezte meg Törcsi Péter.

A jövő évi elnökválasztással kapcsolatban Erdélyi Rezső Krisztián, a Nézőpont Intézet vezető elemzője elmondta: az előválasztás még el sem kezdődött, de már látszik, hogy a republikánusok egyetlen komolyan vehető jelöltje Donald Trump, aki toronymagasan vezet a párton belül. 

A többi jelölt vitája ma már arról szól, hogy ki legyen az alelnök-jelöltje Trumpnak – hangsúlyozta a vezető elemző. Törcsi Péter ehhez hozzátette: az Alapjogokért Központnak van egy jó barátja, Kari Lake. – Én nem zárnám ki, hogy ha Donald Trump lesz a republikánusok jelöltje, akkor Kari Laket választja majd alelnökjelöltnek – jegyezte meg az operatív igazgató.

A demokratákkal kapcsolatban Erdélyi Rezső Krisztián kifejtette: a szélsőséges, már-már kommunista szárny nem elég erős ahhoz, hogy önálló jelöltet állítson, sok demokrata politikus, akinek lenne esélye – kormányzók, szenátorok – pedig nem indul el most. Ezért úgy gondolja, hogy Joe Biden, jelenlegi elnök lesz a párt jelöltje jövőre is.

A műsort itt nézhetik meg: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában